Γλυκό, δροσιστικό, πολυβιταμινούχο, αποτοξινωτικό, φυσικό καλλυντικό. Δικαίως το καρπούζι είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού.
Αν σου αρέσει να το καταναλώνεις συχνά, πρέπει να μάθεις και να το συντηρείς σωστά, ώστε να το απολαμβάνεις φρέσκο.
Πώς θα το συντηρήσεις ολόκληρο ή κομμένο
Πριν από το κόψιμο, μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο (σε δροσερό μέρος) για 2 εβδομάδες.
Όταν το κόψεις (καλύτερα στη μέση, σε δύο κομμάτια), μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο το πολύ για τρεις μέρες. Τα κομμάτια δεν θα τα αφήσεις όμως εκτεθειμένα, αλλά θα τα καλύψεις με διάφανη μεμβράνη (όχι με αλουμινόχαρτο).
Αν δοκιμάσεις το καρπούζι και έχει έστω και ελαφρά ξινή γεύση, σημαίνει ότι έχει χαλάσει και πρέπει να το πετάξεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ