Καιρός: Βροχερό Σάββατο στα ανατολικά και νότια – Επιστρέφει ο ήλιος την Κυριακή - Τι αναμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Κοινωνία 0

Αδιανόητες απειλές κατά της ζωής διευθύντριας Πολεοδομίας – «Ο θάνατος έρχεται από ψηλά»

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Σταυρούλα Αγρίου ζητά προστασία των εργαζομένων και άμεσες διευκρινίσεις από το ΥΠΕΝ για πολεοδομικά ζητήματα της Μάνης – Αστυνομική έρευνα για την ανώνυμη επιστολή

Ανώνυμη επιστολή με ευθείες απειλές κατά της ζωής της έλαβε η διευθύντρια της Υπηρεσίας Δόμησης Καλαμάτας, Σταυρούλα Αγρίου, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και κινητοποίηση των αρχών. Στην επιστολή περιλαμβάνεται η φράση «Ο θάνατος έρχεται από ψηλά», με το περιεχόμενό της να συνδέεται με πολεοδομικά ζητήματα της Μάνης.

Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση, μετά την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας.

Στη δημόσια τοποθέτησή της, η κ. Αγρίου χαρακτηρίζει εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη την απειλητική επιστολή, η οποία, όπως αναφέρει, στρέφεται τόσο εναντίον της όσο και κατά στελεχών της υπηρεσίας. Τη συνδέει με ένα ευρύτερο περιβάλλον προσωπικής στοχοποίησης, υβριστικών δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεκαθαρίζει ότι η ίδια και η υπηρεσία δεν έχουν υποκύψει σε εκβιασμούς ή απειλές και ζητά η υπόθεση να μην υποβαθμιστεί σε μια συνηθισμένη αντιπαράθεση πολίτη με τη διοίκηση.

Η προστασία των δημόσιων λειτουργών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, υπογραμμίζει, αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τη δήλωσή της, η Υπηρεσία Δόμησης Καλαμάτας έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή του διατάγματος που αφορά τους στάσιμους οικισμούς της Μάνης, σε συνδυασμό με νεότερες διατάξεις και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η διευθύντρια εξηγεί ότι η υποβολή του ερωτήματος αποσκοπεί στη διασφάλιση της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων, της ίσης μεταχείρισης των ιδιοκτητών και της ασφάλειας δικαίου στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Απορρίπτει, επομένως, την ερμηνεία ότι η αναζήτηση διευκρινίσεων αποτελεί αυθαίρετη καθυστέρηση ή άρνηση άσκησης των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας.

Η κ. Αγρίου περιγράφει ένα σύνθετο πλαίσιο λειτουργίας, με αυξημένη οικοδομική δραστηριότητα στην Καλαμάτα και τη Μάνη, σημαντική μείωση προσωπικού και συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία.

Όπως υποστηρίζει, οι τοπικές υπηρεσίες καλούνται να λαμβάνουν αποφάσεις μέσα σε συνθήκες νομικής αβεβαιότητας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της εφαρμογής διατάξεων που χρειάζονται ενιαία ερμηνεία. Παράλληλα, καταγγέλλει πιέσεις από ιδιώτες επαγγελματίες και οργανωμένα συμφέροντα, χωρίς στη δήλωσή της να κατονομάζει πρόσωπα ή να ταυτοποιεί τον αποστολέα της επιστολής.

Ζητά από το ΥΠΕΝ να αποστείλει άμεσα τις αναγκαίες κατευθύνσεις και από τους αρμόδιους φορείς να εξασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους χωρίς φόβο.

Καταδίκη των απειλών και αίτημα θεσμικής προστασίας

Την απειλητική επιστολή καταδίκασε δημόσια ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ συμπαράσταση εξέφρασαν και συλλογικότητες μηχανικών. Η διευθύντρια ευχαριστεί όσους στηρίζουν την ίδια και τα στελέχη της υπηρεσίας.

Στη δήλωσή της επισημαίνει ότι οι πολίτες που θεωρούν πως αδικούνται έχουν στη διάθεσή τους θεσμικές διαδικασίες ελέγχου και προσφυγής. Οι προσωπικές επιθέσεις και οι απειλές κατά της ζωής εργαζομένων, τονίζει, υπονομεύουν τόσο την ασφάλειά τους όσο και την ανεξάρτητη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Παιδικός καρκίνος: Ο κανόνας «των τριών» που μπορεί να σώσει ζωές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία