Thumbnail
Δημόσιο

Προωθημένη βαθμολογική ανέλιξη για κατόχους μεταπτυχιακών ή/και διδακτορικών τίτλων σπουδών συμπεριλαμβάνει το νέο σύστημα προαγωγών στο Δημόσιο.
Ο χρόνος που απαιτείται για τη βαθμολογική εξέλιξη μειώνεται κατά έξι χρόνια για τους κατόχους διδακτορικού και κατά δύο χρόνια για τους κατόχους μεταπτυχιακού. Για όσους υπαλλήλους διαθέτουν και τα δύο, λαμβάνεται υπ' όψιν μόνο το διδακτορικό.

Αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του aftodioikisi.gr

Το νέο σύστημα προαγωγών προβλέπει προωθημένη βαθμολογική ανέλιξη για κατόχους μεταπτυχιακών ή/και διδακτορικών τίτλων σπουδών, καθώς και για τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ). Ο χρόνος που απαιτείται για τη βαθμολογική εξέλιξη μειώνεται κατά 6 χρόνια για τους κατόχους διδακτορικού και κατά 2 χρόνια για τους κατόχους μεταπτυχιακού. Για όσους υπαλλήλους διαθέτουν και τα δύο, λαμβάνεται υπόψη μόνο το διδακτορικό.

Όσοι διαθέτουν πάνω από ένα μεταπτυχιακό, η βαθμολογική εξέλιξή τους μειώνεται κατά ένα επιπλέον έτος για κάθε τίτλο πέραν του ενός. Για τη βαθμολογική κατάταξη και προαγωγή των υπαλλήλων δεν απαιτείται πλέον η προηγούμενη αναγνώριση συνάφειας του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού, αλλά αρκεί και απαιτείται η κατάθεση των σχετικών τίτλων ή διπλωμάτων, στην υπηρεσία με αίτηση του υπαλλήλου.

Για όλους τους υπαλλήλους προβλέπεται παραμονή στον εισαγωγικό βαθμό για 2 χρόνια, ανεξαρτήτως αν στο διάστημα αυτό αποκτήσουν πρόσθετα τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή αποφοιτήριο δημόσιου ΙΕΚ). Η διετία αυτή αποτελεί και δοκιμαστική υπηρεσία για όλους τους υπαλλήλους (πλην των αποφοίτων ΕΣΔΔΑ).

Σύμφωνα πάντα με σχετική εγκύκλιο, μετά τη διετία, ο απαιτούμενος χρόνος για την προαγωγή είναι (ανά εκπαιδευτική κατηγορία):

    ΠΕ: από τον Γ’ στον B’ 5 έτη, από τον Β’ στον Α’ 6 έτη και 13 έτη παραμονή στον καταληκτικό βαθμό Α’.
    ΤΕ: από τον Γ’ στον Β’ και από τον Β’ στον Α’ ύστερα από 6 έτη και 14 έτη παραμονή στον βαθμό Α’.
    ΔΕ: από τον Γ’ στον Β’ ύστερα από 8 έτη, από τον Β’ στον Α’ έπειτα από 6 έτη και 16 έτη παραμονή στον βαθμό Α’.
    ΥΕ: από τον Δ’ στον Γ’ ύστερα από 10 έτη, από τον Γ’ στον Β’ έπειτα από άλλα 10 έτη και 22 χρόνια στον Β’ (καταληκτικός βαθμός).

Σημειώνεται ότι, εφόσον ο χρόνος της διαθεσιμότητας υπολογίζεται πλέον ως χρόνος προϋπηρεσίας, λαμβάνεται υπόψη στη βαθμολογική εξέλιξη.

Ο βαθμός έχει αποσυνδεθεί από τον μισθό των υπαλλήλων, όμως, υπενθυμίζεται, με το νέο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο, ο μισθός συνδέθηκε (μέσω της προωθημένης μισθολογικής εξέλιξης) με την αξιολόγηση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ελστατ
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι νέοι εξοικειώνονται με τη στατιστική επιστήμη και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
παιδιά
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα
3.500 αιτήσεις αξιολογήθηκαν για έως 20 συνεδρίες στήριξης παιδιών έως 6 ετών – οι γονείς μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις έως 22 Δεκεμβρίου
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα
Αυλή σχολείου
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
Οι γονείς καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας που πλήττει τα δικαιώματα των μαθητών
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό