Thumbnail
Παιδικοί σταθμοί

Την Τρίτη 27 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα με τους γονείς που δικαιούνται voucher για την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους την ερχόμενη σχολική σε δομές παιδικής φροντίδας (παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου διαχειριστικού φορέα (ΕΕΤΑΑ - Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει τριήμερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων και τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ, έτσι ώστε οι ωφελούμενες μητέρες να έχουν την δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους έως αρχές Σεπτέμβρη στις δομές που θα επιλέξουν.

Οι αιτήσεις ανήλθαν στις 117.000. Πρόκειται για έναν αριθμό αυξημένο κατά 10% συγκριτικά με τον περσινό (οι γονείς που υπέβαλλαν αίτηση ανήλθαν στους 106.000), ο οποίος παράλληλα αντιστοιχεί σε 150.000 παιδιά (έναντι 132.600 πέρσι, δηλαδή προκύπτει αύξηση 12,5%).

Για τη φιλοξενία παιδιών στις κοινωνικές δομές την σχολική χρονιά 2017-2018 έχουν εξασφαλιστεί 205.000.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη χορήγηση voucher για 105.000 παιδιά . Τα 133.000.000 ευρώ προέρχονται από εθνικούς πόρους και τα υπόλοιπα 72.000.000 ευρώ από κοινοτικούς πόρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επίδομα μητρότητας
Επίδομα μητρότητας: Η κρυφή αύξηση που «παρασύρει» τα ποσά – Δείτε τον πίνακα
Επίδομα Μητρότητας 2026: Πότε μπαίνει η πρώτη δόση με την αύξηση 2,4% – Ο αναλυτικός πίνακας με τα νέα ποσά ανά κλάση
Επίδομα μητρότητας: Η κρυφή αύξηση που «παρασύρει» τα ποσά – Δείτε τον πίνακα
κκε
ΚΚΕ για Εθνικό Απολυτήριο: Δεν χρειάζεται άλλος ένας «διάλογος» για προειλημμένες αποφάσεις
Απάντηση του Κομμουνιστικού Κόμματος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το νέο Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο
ΚΚΕ για Εθνικό Απολυτήριο: Δεν χρειάζεται άλλος ένας «διάλογος» για προειλημμένες αποφάσεις
ΕΝΦΙΑ
ΕΝΦΙΑ 2026: Τι αλλάζει με την ασφάλιση κατοικίας και πώς μειώνεται ο φόρος
Οι φορολογούμενοι θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά με email ή sms, ώστε να γνωρίζουν εγκαίρως το ποσό που τους αναλογεί
ΕΝΦΙΑ 2026: Τι αλλάζει με την ασφάλιση κατοικίας και πώς μειώνεται ο φόρος