24ωρη απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη 16 Μαΐου οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του διασωματειακού.
Η κινητοποίηση λαμβάνει χώρα στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 17 Μαΐου.
Οι δημοσιογράφοι αντιδρούν στα αντιλαϊκά μέτρα και τις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στον χώρο του Τύπου, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Επίσης διεκδικούν: σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ, ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης.
Η συντονιστική επιτροπή των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο καλεί για περιφρούρηση της απεργίας και για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια
Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ