Thumbnail
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» στο 75ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού, ο νεαρός οδηγός της Πόρσε κινούνταν με 260 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι πραγματογνώμονες Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και Γιώργος Χαρωνίτης εκτιμούν πως αιτία της απώλειας στήριξης της Πόρσε ήταν το «κλατάρισμα» του πίσω δεξιά ελαστικού. 

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι επρόκειτο για παλιά λάστιχα, ωστόσο με βάση τις έρευνες και τα αποδεικτικά στοιχεία, το επίμαχο ελαστικό ήταν το πιο καινούριο.

Τα τρία ελαστικά έχουν ημερομηνία παραγωγής την 48η εβδομάδα του 2006 και το πίσω δεξιά λάστιχα, αυτό δηλαδή που «έσκασε», έχει ως ημερομηνία παραγωγής την 33η εβδομάδα του 2007.

Μέρος του πίσω ελαστικού βρέθηκε σε απόσταση 150 μέτρων από το δυστύχημα.

Επιπλέον σημάδια ολίσθησης υπάρχουν 100 μέτρα πριν από το σημείο σύγκρουσης. Αποκολλήθηκε μεγάλο μέρος του πέλματος, το οποίο είναι ενισχυμένο με χαλύβδινα σύρματα για μεγαλύτερη αντοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο νεαρός οδηγός φέρεται να πρόλαβε να αντιδράσει όταν αντιλήφθηκε την απώλεια ελέγχου, πατώντας φρένο.

Ωστόσο, οι τετραπίστονες «δαγκάνες» των φρένων, μάγκωσαν τους τροχούς της Πόρσε που κινούνταν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 260 χιλιομέτρων, και το όχημα ξεκίνησε να πλαγιολισθαίνει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς,  ο χρόνος αντίδρασης του 24χρονου οδηγού υπολογίζεται σε 0.6 - 0,7 κλάσματα του δευτερολέπτου.
Επιπλέον από την εξέταση των πελμάτων των ελαστικών, προέκυψε ότι αυτά είχαν πάχος πάνω από 6 χιλιοστά και δεν παρουσιάζουν σημάδια υπερθέρμανσης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/778481/troxaio-porche-ayti-itan-i-teleytaia-antidrasi-toy-odigoy-tis-fonikis-porse#ixzz4boB2xhXD

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ελένη Βατσίνα
Τι συμβαίνει στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου; Ερώτηση στη Βουλή
Ζητήματα υγιεινής, ασφάλειας και ισότιμης πρόσβασης στην καλλιτεχνική εκπαίδευση θέτει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσίνα προς την υπουργό Παιδείας
Τι συμβαίνει στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου; Ερώτηση στη Βουλή
Η είσοδος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ)
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Άνοιξε νέος κύκλος προσλήψεων καθηγητών για το 2026
Όλες οι προκηρύξεις ανά Σχολή και Τμήμα – Οι ειδικότητες, τα ΦΕΚ και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Άνοιξε νέος κύκλος προσλήψεων καθηγητών για το 2026