Thumbnail
Παρίσι

Ένα 15χρονο αγόρι συνελήφθη στο Παρίσι καθώς φέρεται να προετοίμαζε μια επικείμενη «βίαιη ενέργεια», γνωστοποίησαν δύο δικαστικές πηγές.

Το αγόρι έχει τεθεί υπό κατ΄οίκον περιορισμό, επισήμαναν δύο πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν. Οι πηγές αυτές δεν διευκρίνισαν τους λόγους για τους οποίους ο νεαρός τέθηκε υπό κατ? οίκον περιορισμό.

Ο 15χρονος συνελήφθη το Σάββατο και τον βαρύνουν υποψίες ότι σχεδίαζε μια επίθεση σε δημόσιο χώρο στην γαλλική πρωτεύουσα, είπε μία από τις πηγές.

Η δεύτερη πηγή έκανε γνωστό ότι ο έφηβος είχε επαφές με τον Γάλλο ισλαμιστή Ρασίντ Κασίμ κι ότι ο Κασίμ είχε καθοδηγήσει επίσης μία από τις γυναίκες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και σχεδίαζαν να επιτεθούν εναντίον ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde έγραψε από την πλευρά της ότι ο Κασίμ βρίσκεται στη Συρία. Χρησιμοποιεί το Telegram, την υπηρεσία μηνυμάτων, για να προτρέψει τους υποστηρικτές του να διαπράξουν νέες επιθέσεις στη Γαλλία.

«Γυναίκες, αδελφές, συνεχίστε, επιτεθείτε. Πού είναι οι αδελφοί μας;... Εκείνη κράδαινε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό? Πού είναι οι άνδρες;» ήταν ένα από τα μηνύματα του Κασίμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλιο
Χωρίς βιβλία για ενάμιση μήνα οι μαθητές των ΕΠΑΛ – Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις στο Υπουργείο Παιδείας
Οι καθυστερήσεις στα βιβλία “παγώνουν” τη μάθηση στα ΕΠΑΛ
Χωρίς βιβλία για ενάμιση μήνα οι μαθητές των ΕΠΑΛ – Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις στο Υπουργείο Παιδείας
σπυρος
Αντιπρόεδρος της ΕΘΑΑΕ ο καθηγητής Σπύρος Αναστασιάδης - Σημαντική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ο Σπύρος Αναστασιάδης στην κορυφή της ανώτατης εκπαίδευσης – Νέα θέση στην ΕΘΑΑΕ
Αντιπρόεδρος της ΕΘΑΑΕ ο καθηγητής Σπύρος Αναστασιάδης - Σημαντική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης