Thumbnail
Γάτα

Ένα γατάκι στο τσεπάκι σας ή ένα σκυλάκι, ακόμη κι ένας...απειλητικός κροκόδειλος.Από το 2013 ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Χιρόκο Κουμπότα κεντά σε πουκάμισα πανέμορφα κατοικίδια, τα οποία μοιάζουν σαν να ξεπηδούν και να κοιτάζουν κρυμμένα πίσω από τσέπες.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα; Όλα ξεκίνησαν όταν ο γιος του Κουμπότα ήθελε να έχει μια γάτα μέσα στην τσέπη του πουκαμίσου του. Ένα αληθινό γατάκι θα ήταν πράγματι δύσκολο. Έτσι λοιπόν ο καλλιτέχνης ξεκίνησε το κέντημα με αποτέλεσμα όταν η δουλειά του κυκλοφόρησε διαδικτυακά να γίνει αυτομάτως μεγάλη επιτυχία. Ήταν θέμα χρόνου η ιδέα να γίνει μπίζνες και σήμερα ένα κεντημένο πουκάμισο πωλείται αντί του ποσού των 300 δολαρίων.

Η τσουχτερή τιμή, κατά πως φαίνεται, δεν είναι αποτρεπτική και η ζήτηση αυξάνεται. Ο Κουμπότα μετέτρεψε την παιδική ιδέα σε μικρό χρυσορυχείο και δεν σταματάει να κεντάει κατοικίδια πελατών στα οποία συμπεριλαμβάνεται κι ένας κροκόδειλος . Όπως λέει ο Ιάπωνας καλλιτέχνης «δέχεται παραγγελίες από όλο τον κόσμο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δασκάλα υπολογίζει τα μόριά της για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Υπολογίστε τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
Αυτόματος και εύκολος υπολογισμός μορίων για την κατάταξη στους πίνακες ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Υπολογίστε τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
Σεισμός σε σχολείο με καταστροφές
Προσεισμικός έλεγχος σχολείων: Στη Βουλή τα επίσημα στοιχεία για 22.000 εκπαιδευτήρια
Πόσα σχολεία κρίθηκαν «Α προτεραιότητας» και τι σημαίνει αυτό για τη σεισμική τους κατάσταση
Προσεισμικός έλεγχος σχολείων: Στη Βουλή τα επίσημα στοιχεία για 22.000 εκπαιδευτήρια