Thumbnail
Αίγινα

"Άλλος οδηγούσε και ο 77χρονος ανέλαβε την ευθύνη"

«Ο Στέλιος μεγάλωσε στη θάλασσα. Από μικροί είμαστε μέσα σε καΐκια. Ήταν έμπειρος χειριστής. Όταν όμως ένα ταχύπλοο έρχεται προς τα πάνω σου με τόσο μεγάλη ταχύτητα δεν μπορείς να αντιδράσεις. Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε το κακό που πάθαμε. Δεν πιστεύουμε τα όσα ακούμε για το ποιος οδηγούσε».
Τα λόγια ανήκουν στον Μίλτο Τρίμη, αδελφό του 58χρονου Στέλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του προχθές, σε σύγκρουση του καϊκιού του με ταχύπλοο στην Αίγινα. Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο Μίλτος Τρίμης αναφέρει ότι «η λάντζα του αδερφού μου ήταν ένα μέτρο μεγαλύτερη από το ταχύπλοο.

Ήταν εννιά μέτρα. Σκεφτείτε λοιπόν με τι ταχύτητα έτρεχε το ταχύπλοο για να προκαλέσει τέτοια ζημιά στο καΐκι του Στέλιου. Ο αδερφός μου πάντα πηγαίνει σιγά για να ευχαριστηθεί ο κόσμος το δρομολόγιο. Δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Αυτό που δεν μπορώ να πιστέψω είναι ότι οδηγούσε ο 77χρονος. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος αυτής της ηλικίας με προβλήματα υγείας να είχε αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα. Εκτιμώ ότι οδηγούσε άλλος και ανέλαβε την ευθύνη ο 77χρονος. Είχε άλλωστε τον χρόνο να το σκεφτεί αφού διέφυγε μετά το περιστατικό. Ενδεχομένως ο χειριστής να ήθελε να κάνει φιγούρα περνώντας ξυστά από το καΐκι. Χάσαμε τον άνθρωπό μας τόσο άδικα».

Θάνατος από πνιγμό

Ο 58χρονος Στέλιος Τρίμης, όπως εξηγεί ο αδερφός του, είχε μπαρκάρει από μικρή ηλικία σε ποντοπόρα πλοία, όπου απασχολούνταν ως ηλεκτρολόγος. Τα τελευταία δέκα χρόνια ξεκίνησε με το καΐκι «Αντωνία» (όνομα της γυναίκας του) να μεταφέρει κόσμο από το ψαροχώρι της Πέρδικας, στη νότια Αίγινα, προς το νησάκι «Μονή» (μικρή απόσταση 700 μέτρων). Όπως λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, ο θάνατος του 58χρονου προήλθε από πνιγμό. «Έφερε χτυπήματα στο κεφάλι. Διαπιστώθηκαν στο σώμα του κακώσεις. Ο θάνατος, ωστόσο, προήλθε αφού έπεσε στη θάλασσα από πνιγμό. Πιθανότατα από τη σύγκρουση χτύπησε πάνω στο πλοίο και μετά έπεσε στο νερό», αναφέρει ο κ. Μπογιόκας.

Στο πλοιάριο του Στέλιου Τρίμη επέβαιναν 21 άτομα, εκ των οποίων βρήκαν τραγικό θάνατο –εκτός από τον κυβερνήτη– τρία (ανάμεσά τους ένα 5χρονο κορίτσι). Στο ταχύπλοο που εμβόλισε το καΐκι «Αντωνία» επέβαιναν, σύμφωνα με το Λιμενικό, τέσσερα άτομα. Ανάμεσά τους ο 77χρονος Θ.Λ., ο οποίος ομολόγησε στις Αρχές ότι ήταν ο κυβερνήτης. Κατά τη χθεσινή μεταφορά του στα δικαστήρια Πειραιά συγγενείς του 5χρονου κοριτσιού που σκοτώθηκε ξέσπασαν εναντίον του Θ.Λ. Η θεία του παιδιού ούρλιαζε «δολοφόνε» με δάκρυα στα μάτια κρατώντας στα χέρια φωτογραφίες του 5χρονου.

Οι συγγενείς έγιναν έξαλλοι από χθες όταν πληροφορήθηκαν ότι υπάρχουν μάρτυρες που αναφέρουν ότι το ταχύπλοο «Ντουέντε» εγκατέλειψε τους ανθρώπους που έπεσαν στη θάλασσα, χωρίς καν να δοθούν για βοήθεια σωσίβια.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα