Σήμερα στην Ευελπίδων: Η απίστευτη καφκική περιπέτεια της Μαίρης Μαυρή-Βαβαγιάννη
Την Τρίτη 22 Μαρτίου η δίκη της Πανεπιστημιακού Μαίρης Μαυρή για την υπόθεση Κασιδιάρη

Του Χρήστου Κάτσικα

Η δίκη της Πανεπιστημιακού Μαίρης Μαυρή για την υπόθεση Κασιδιάρη

               Την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 9:00 πμ, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 12 αίθουσα 4), εκδικάζεται στην Ευελπίδων η μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Πανεπιστημιακού Μαίρης Μαυρή-Βαβαγιάννη, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυς σε δολοφονική επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη πριν χρόνια, κράτησε τον αριθμό του αυτοκινήτου των ροπαλοφόρων και η αστυνομική έρευνα στη συνέχεια απέδειξε ότι ιδιοκτήτης αυτού του αυτοκινήτου ήταν ο (μετέπειτα) βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

                Ο Ηλίας Κασιδιάρης, με μαρτυρία συγγενούς του ότι ήταν μαζί του κατά την επίμαχη ώρα, αθωώθηκε από το δικαστήριο, το οποίο είχε γεμίσει από Χρυσαυγίτες οι οποίοι εμπόδιζαν την πρόσβαση σε οποιονδήποτε άλλον. Τότε, ακόμη οι δολοφονικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής γινόταν ανεκτές από τον κρατικό μηχανισμό. Ο πρόεδρος της δίκης Κασιδιάρη αρνήθηκε να εκκενώσει την αίθουσα από τους Χρυσαυγίτες και το δικαστήριο απάλλαξε τον Κασιδιάρη λόγω αμφιβολιών. Στη συνέχεια, ο Κασιδιάρης έκανε μήνυση στη συνάδελφο που ήταν βασικός μάρτυς και αντί η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο, πήρε το δρόμο για κανονική εκδίκαση. Έχουμε γράψει αναλυτικά στο παρελθόν για αυτή την απίστευτη υπόθεση.

Η ανακοίνωση του  ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Σύλλογος Διδασκόντων Σχολής Θετικών Επιστημών
Πανεπιστημίου Αθηνών
Πανεπιστημιόπολη, Ζωγράυου
15784 Αθήνα

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΙΡΗ ΜΑΥΡΗ-ΒΑΒΑΓΙΑΝΝΗ!
Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία της «Χρυσής Αυγής»


Την Τρίτη 22 Μαρτίου, θα διεξαχθεί, μετά από τρεις αναβολές, η δίκη της συναδέλφου μας Μαίρης Μαυρή – Βαβαγιάννη μετά από μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία». Η συνάδελφος Μαίρη Μαυρή ήταν μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση (ανακοινώσεις Συλλόγου 1/5/2014, 6/3/2015) της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ.
Το ΔΣ του Συλλόγου μας θεωρεί απίστευτη την ταλαιπωρία την οποία έχει υποστεί η συνάδελφός μας που διώκεται επειδή έκανε το αυτονόητο καθήκον της για μια εγκληματική πράξη που είδε να συμβαίνει μέσα σε χώρο του Πανεπιστημίου. Θεωρούμε ακατανόητη τη συνέχιση της δικαστικής αυτής διαδικασίας παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τη δράση της Χ.Α. Υπενθυμίζουμε, ότι  η δίκη είχε οριστεί για τις 12/3/2015,  όπου εμφανίστηκε ο Η.Κασιδιάρης,  για να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί πλέον την δίωξη της κατηγορουμένης καθώς θεώρησε ότι είχε δικαιωθεί λόγω της προγενέστερης αθωωτικής απόφασης σε δίκη η οποία είχε διεξαχθεί μέσα στην αφόρητη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην κατειλημμένη από μέλη της ΧΑ αίθουσα. Φυσικά, η αντιμετώπιση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την Μ. Μαυρή-Βαβαγιάννη και η δίκη αναβλήθηκε. Η δίκη θα διεξαχθεί  τελικά την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη δίκη για να συμπαρασταθούμε στη συνάδελφο μας, καθώς σε αυτή τη δίκη δικάζονται όλοι η δημοκρατικοί πολίτες της χώρας μας.  
 
Να είμαστε εκεί! Τρίτη 22 Μαρτίου στις 9:00 πμ,
στα Δικαστήρια της Ευελπίδων κτίριο 12 αίθουσα 4
 
Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γραμματέας
Δ. Φασουλιώτης                                                                    Κ. Μηλολιδάκης