Thumbnail
Λος Αντζελες

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κέρδισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του για την ερμηνεία του στην ταινία «Επιστροφή». Η Μπρι Λάρσον κέρδισε το Α' Γυναικείου

Ο Μεξικανός Αλεχάντρο Ινιαρίτου κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, για το δράμα Η Επιστροφή (The Revenant).Ο Ινιάριτου έγινε ο πρώτος κινηματογραφιστής που κερδίζει το Όσκαρ σκηνοθεσίας δύο συνεχόμενες χρονιές, καθώς η ταινία του Birdman είχε κερδίσει και πέρσι.Αυτό είναι το τέταρτο Όσκαρ που κερδίζει ο Μεξικανός σκηνοθέτης στην καριέρα του.

Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο «Spotlight»  του Τομ Μακάρθι! Ο Μόργκαν Φρίμαν στη σκηνή του Dolby Theatre για το τελευταίο και σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς, αυτό της Καλύτερης Ταινίας. Μια ταινία για τους δημοσιογράφους που το 2002 είχαν αποκαλύψει το σκάνδαλο συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η έρευνα για την ταινία διήρκεσε χρόνια. Στην εφημερίδα Boston Globe, που έφερε στο φως το πολύκροτο σκάνδαλο, είχε είχε δοθεί βραβείο Πούλιτζερ.

Η Μπρι Λάρσον κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Η νεαρή ηθοποιός κέρδισε την Κέιτ Μπλάντσετ και πήρε το χρυσό αγλαματάκι για την ερμηνεία της στην ταινία The Room

Η βραδιά ξεκίνησε με τρόπο πολιτικό με τον Κρις Ροκ να ρωτά εάν το Χόλιγουντ είναι ρατσιστικό και ζήτησε περισσότερες ευκαιρίες για τους μαύρους ηθοποιούς.

Τα βραβεία

Δύο Όσκαρ μέχρι στιγμής για την Επιστροφή (Σκηνοθεσίας και Φωτογραφίας για τον Εμανουέλ Λουμπέσκι).

Έξι Όσκαρ έχει κερδίσει το Mad Max: Fury Road (Μακιγιάζ, Κοστουμιών, Σκηνογραφίας, Μοντάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Ηχητικού Μιξάζ), ενώ τα Όσκαρ Σεναρίου κέρδισαν Spotlight (Πρωτότυπου Σεναρίου) και το Μεγάλο Σορτάρισμα (Διασκευασμένου Σεναρίου).

Το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου παρέλαβε η Αλίσια Βικάντερ, η οποία ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη, για την ερμηνείας της στο The Danish Girl. Έκπληξη το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, το οποίο κέρδισε ο Μαρκ Ράιλανς για τον ρόλο του στη Γέφυρα των Κατασκόπων.

Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ κέρδισε το Amy του Ασίφ Καπάντια, ενώ Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας κέρδισε ο Γιος του Σαούλ από την Ουγγαρία.

Όσκαρ Μουσικής κέρδισε ο θρυλικός συνθέτης Ένιο Μορικόνε, το πρώτο της καριέρας του που στα 87 του έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής Όσκαρ. Το τραγούδι του Σαμ Σμιθ για την ταινία Spectre, Writing's on the Wall κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού νικώντας την Lady Gaga.

Από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς η εμφάνιση επί σκηνής του C3PO, του R2-D2 και του ΒΒ-8 από το σύμπαν του Star Wars για να αποτίσουν φόρο τιμής στον συνθέτη Τζον Γουίλιαμς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις
Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι: Τα προνόμια που αποκτούν - Τι θα ισχύει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Αναλυτικά τα προνόμια που θα αποκτήσουν οι τρίτεκνοι - Τι ισχύει για τη μοριοδότηση στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι: Τα προνόμια που αποκτούν - Τι θα ισχύει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις