Thumbnail
Δείτε

Το κύκλωμα των εκβιασμών μέσω εντύπων και ιστοσελίδων που εξαρθρώθηκε αυτή την εβδομάδα δεν ξάφνιασε κανέναν.

Στην πραγματικότητα, αυτό που αποκαλύφθηκε για μια ακόμα φορά ήταν ότι η περίφημη «διαπλοκή» δεν περιορίζεται στους μεγιστάνες του Τύπου και των καναλιών.

Γιατί ακριβώς το ίδιο που κατηγορείται ότι έκανε η συμμορία της εφημερίδας «Ακρόπολη» είναι εκείνο που επί χρόνια διαπράττουν μέσω τραπεζών και δημόσιων έργων οι μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες της ενημέρωσης.

Μπορεί ο δικός τους εκβιασμός να μην είναι τόσο χοντροκομμένος, αλλά δεν παύει να ασκείται με ωμό τρόπο και να τους εξασφαλίζει τα οικονομικά ανταλλάγματα που επιθυμούν.

Μπορεί οι συναντήσεις τους με τους εκβιαζόμενους να συνοδεύονται από σαμπάνια σε πολυτελές περιβάλλον, αλλά δεν παύουν να έχουν το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο με τα ραντεβού των λούμπεν δημοσιογράφων με τους δικούς τους στόχους σε κατώτερες βαθμίδες της διοίκησης και των δημόσιων οργανισμών. Και οι απαιτήσεις τους είναι εξίσου «νόμιμες» με τις διεκδικήσεις εκείνων.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι εκβιασμοί αυτοί συνοδεύονται κατά κανόνα με την επίκληση βαθιών «πατριωτικών» αισθημάτων. Οι πρώτοι διδάξαντες δημοσιογράφοι είναι οι ίδιοι στελέχη της μεταπολιτευτικής Ακροδεξιάς και κατά κανόνα υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Είναι κι εκείνοι εκδότες και μάλιστα ίδρυσαν κι εκείνοι πολιτικά κόμματα με ακροδεξιό προσανατολισμό. Εδώ οι «εγκληματικές οργανώσεις» που διερευνά η Δικαιοσύνη συναντώνται.

Αλλά αυτές οι ταυτίσεις δεν περιορίζονται σε έντυπα και κανάλια του περιθωρίου. Την ίδια μέθοδο ακολουθούν μέσα ενημέρωσης με μεγάλη κυκλοφορία και θεαματικότητα. Μια απλή αλλά προσεκτική ανάγνωση αρκεί για να εντοπιστούν κείμενα και εκπομπές με ανοιχτό εκβιαστικό χαρακτήρα.

Και στην περίπτωση αυτή θα συναντήσουμε επίσης υποστηρικτές άμεσους ή έμμεσους της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών μορφωμάτων.

Η μετατροπή των μέσων ενημέρωσης σε εργαλεία εκβιασμού έχει σαφές πολιτικό πρόσημο.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΜΟΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΗ
Μια γυναίκα στην Αμοργό ανέβηκε μόνη της 271 σκαλιά για την Παλαιστίνη – Συγκλονιστική στιγμή αλληλεγγύης
Οι άνθρωποι με καρδιά και ευαισθησία , που πονάνε πέρα από θρησκείες , φυλές, εθνικότητες ,χρώματα . Αυτοί οι μεταξωτοί άνθρωποι της πατρίδας μας...
Μια γυναίκα στην Αμοργό ανέβηκε μόνη της 271 σκαλιά για την Παλαιστίνη – Συγκλονιστική στιγμή αλληλεγγύης
ketchup
Πόσο επιβαρυντική είναι η κέτσαπ για τη διατροφή μας;
Η σύγχρονη μορφή της απέχει πολύ από το να θεωρείται υγιεινή επιλογή, κυρίως λόγω της προσθήκης ζάχαρης και της έντονης βιομηχανικής επεξεργασίας.
Πόσο επιβαρυντική είναι η κέτσαπ για τη διατροφή μας;
διαδηλωσεις για την παλαιστινη
«Λευτεριά στην Παλαιστίνη»: Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα υπέρ του παλαιστινιακού λαού
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν δράσεις για τη Γάζα και έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό
«Λευτεριά στην Παλαιστίνη»: Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα υπέρ του παλαιστινιακού λαού