Thumbnail
Εναντιώνονται στο προσχέδιο του ασφαλιστικού

Μαζική κινητοποίηση με πανό και συνθήματα πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενάντια στο ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης.

Οι δικηγόροι απαίτησαν την απόσυρση του προσχεδίου, το οποίο οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση της πλειονότητας του δικηγορικού σώματος.

«Πρόκειται για ανορθολογικό και αντισυνταγματικό προσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει, απροσχημάτιστα, μέτρα φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα, υπό το μανδύα ασφαλιστικών ρυθμίσεων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής.

«Δεν θα ανεχθούμε να πληγούν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των δικηγόρων», συνέχισε.

Μάλιστα, αντιπροσωπεία της Ολομέλειας συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, στον οποίο εξέθεσε τα αιτήματα των δικηγόρων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αρνείται μέχρι τώρα να τους χορηγήσει συγκεκριμένα ποσοτικοποιημένα στοιχεία των προτάσεων της καθώς και την σχετική αναλογιστική μελέτη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Άδεια με 175€ για αναρρωτική: Καταγγελία εκπαιδευτικών για εργασιακές αδικίες στους αναπληρωτές
Εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων: Οργή για τις άδειες-κατάντια των Αναπληρωτών – Καταγγελία από τον Σύλλογο Π.Ε. Κέρκυρας
Άδεια με 175€ για αναρρωτική: Καταγγελία εκπαιδευτικών για εργασιακές αδικίες στους αναπληρωτές