Thumbnail
Οι εργοδότες προχωρούν συχνά σε τιμωρητικές συμπεριφορές

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες για συνδικαλιστικές διώξεις στον τραπεζικό τομέα. Είναι γνωστές άλλωστε οι συνθήκες «γαλέρας» που επικρατούν στις περισσότερες εργολαβικές εταιρείες, οι οποίες προμηθεύουν με προσωπικό τις μεγάλες τράπεζες.

Εργαζόμενοι που παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να εξασφαλίσουν ακόμη και τα αυτονόητα, και των οποίων μοναδικό «όπλο» αποτελεί η οργάνωση και ο συνδικαλισμός.

Οι εργοδότες λοιπόν, στην προσπάθειά τους να τους «αφοπλίσουν», προχωρούν συχνά σε τιμωρητικές συμπεριφορές.

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο μπήκε όχι ένας «ενοικιαζόμενος», αλλά ο Διονύσης Γεωργούλης, εργαζόμενος στη διεύθυνση Πληροφορικής του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς ως βοηθός μηχανικός λογισμικού, που είναι αποκλεισμένος εδώ και τέσσερις μήνες από την υπηρεσιακή του αλληλογραφία, λόγω μιας συνδικαλιστικής ανακοίνωσης που απέστειλε στους συναδέλφους του.

Μπλόκο

Επιστολή διοίκησης Τραπεζας Πειραιώς προς εργαζόμενοΟ Δ. Γεωργούλης διαχειρίζεται αιτήματα αλλαγών ή διορθώσεων των υφιστάμενων προγραμμάτων, αλλά και τη δημιουργία νέων, δουλειά η οποία προϋποθέτει την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως πλατφόρμας ανταλλαγής πληροφοριών και ενδοεταιρικής συνεννόησης μεταξύ των διαφόρων τμημάτων.

Ωστόσο, η δυνατότητα αυτή τού έχει απαγορευθεί από τη στιγμή που απέστειλε συνδικαλιστική ανακοίνωση -η οποία μάλιστα έγινε εκτός ωραρίου- προς ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με εργασιακά ζητήματα (υπενοικιαζόμενη εργασία, θέματα υγιεινής, ατομική στοχοθεσία κ.ά.), καθώς ο ίδιος είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων της πρώην Γενικής Τράπεζας, εκλεγμένος αντιπρόσωπος του ΕΚΑ, αλλά και αναπληρωματικό μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

«Στον πάγο»

«Οσοι συνάδελφοι δεν συντασσόμαστε με το εργοδοτικό μπλοκ αντιμετωπίζουμε πρόβλημα. Εμένα με έχουν βάλει στον πάγο εδώ και αρκετούς μήνες. Με αποκλείουν από οτιδήποτε έχει να κάνει με την τράπεζα. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να επικοινωνήσει κάποιος μαζί μου καθώς δεν εμφανίζεται πουθενά η ηλεκτρονική μου διεύθυνση.
»Απαξιώνουν τις ικανότητές μου και τη δουλειά που προσφέρω επί μία δεκαετία τώρα», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Διονύσης Γεωργούλης.

Ο ίδιος απευθύνθηκε με επιστολή στη διεύθυνση ανθρωπίνου δυναμικού, διαμαρτυρόμενος για τον αποκλεισμό του, στην οποία του απάντησαν με γραπτή επίπληξη και με την «προειδοποίηση» ότι στην περίπτωση που στείλει εκ νέου μήνυμα με συνδικαλιστικό περιεχόμενο θα κινηθούν νομικά εναντίον του.

Ακολούθησαν δύο ακόμη επιστολές, εκ των οποίων η μία αποτελεί ανοιχτή έκκληση προς τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, προς όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου καθώς και το ΕΚΑ και την ΟΤΟΕ με το αίτημα να παύσει η «ομηρία» του και η «αναίτια και άδικη δίωξή του», λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο ΕΚΑ και η Ενωτική Ριζοσπαστική Παρέμβαση στην ΟΤΟΕ με σχετικές ανακοινώσεις στηρίζουν τον εργαζόμενο συνάδελφό τους, με τη δεύτερη μάλιστα να ζητά την απομάκρυνση των υπευθύνων της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές που δίνουν πανελλήνιες
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν ύλη και οδηγίες μαθημάτων για τα ΕΠΑΛ
Υπουργείο Παιδείας: Δημοσιεύτηκαν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας για τα μαθήματα των ΕΠΑΛ το σχολικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν ύλη και οδηγίες μαθημάτων για τα ΕΠΑΛ
diadromos nosokomeiou
Αλλάζουν όλα από 1η Οκτωβρίου τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων – Τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί έως 15 Σεπτεμβρίου
Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού;
Αλλάζουν όλα από 1η Οκτωβρίου τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων – Τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί έως 15 Σεπτεμβρίου
ypaith2
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Πανελλήνιες 2026: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) καθώς και για τα ειδικά και μουσικά...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
metaptyxiaka-spoudes-erevna-aei-panepistimio_1.jpg
Πανεπιστημιακοί: «Μεγάλο σκάνδαλο αλά ΟΠΕΚΕΠΕ στην έρευνα» - Προειδοποίηση για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σκάνδαλο στα προγράμματα χρηματοδότησης έρευνας αποκαλύπτουν Πανεπιστημιακοί - «Έχει στηθεί πελατειακός μηχανισμός διαμοιρασμού χρημάτων σε ημετέρους»
Πανεπιστημιακοί: «Μεγάλο σκάνδαλο αλά ΟΠΕΚΕΠΕ στην έρευνα» - Προειδοποίηση για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας