Thumbnail
Καθοριστικής σημασίας κρίνονται οι επόμενες ώρες για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων

Καθοριστικής σημασίας κρίνονται οι επόμενες ώρες για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τους αγροτοσυνδικαλιστές να αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω μεν, αλλά δεν θέλουμε και την κοινωνία απέναντί μας δε, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των πολιτών». 

Έτσι, στις δύο συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί σε Σίνδο Θεσσαλονίκης και Νίκαια Λάρισας θα τεθεί εκ νέου ο συντονισμός και η μορφή κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ενώ θα επιχειρηθεί η ένωση δυνάμεων. Αντιπροσωπεία από το τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, κατευθύνεται ήδη στη Νίκαια Λάρισας, «προκειμένου να συζητήσουμε και να κουμπώσουμε τη συνεργασία μας» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας Στέργιος Λίτος. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτό που γίνεται δεν έχει χρώμα» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «τα προβλήματα είναι τέτοια που επιβάλλεται να είμαστε ενωμένοι πέραν των πολιτικών μας θέσεων». 

Στο μεταξύ, σε μια πρώτη κίνηση να κλείσουν επ΄ αόριστον κάποια σημεία, δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κίνηση και διέλευση οχημάτων, που τελικά οι αγροτοσυνδικαλιστές αποφάσισαν σε ένδειξη καλής θέλησης να «υποχωρήσουν». Μάλιστα, δεν έλλειψε και η «επίδειξη δύναμης» των αγροτικών μπλόκων, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να στέλνουν το μήνυμα «ότι εάν θέλουμε μπορούμε να μπλοκάρουμε τα πάντα», όπως υποστήριξε ο αγροτοσυνδικαλιστής Θεόδωρος Νέλλας, σχολιάζοντας τη χθεσινή κίνηση που έκαναν στον νομό Πέλλας και έκλεισαν συμβολικά για μιάμιση ώρα τη γέφυρα του Αξιού, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, με συμμετοχή όλων των μπλόκων και της Χαλκηδόνας. 

Στο πλαίσιο αυτό και εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις δύο συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, από τη μια μεριά πληθαίνουν τα μπλόκα και τα τρακτέρ στους δρόμους, από την άλλη σε μερικά σημεία θα υπάρξει κλείσιμο 12:00-14:00 το μεσημέρι, ενώ σε άλλα δεν θα σημειωθεί καμία κινητοποίηση μέχρι το βράδυ, οπότε και προγραμματίζεται συμβολικός αποκλεισμός 19:00-21:00.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mlkke.jpg
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές
«Όταν λέμε "Έξω από την ΕΕ" εννοούμε και εργαζόμαστε για να έρθουν τα πάνω-κάτω. Εννοούμε παλλαϊκό αγώνα για την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας,...
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές