Thumbnail

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Πάνος Χρυσοστόμου, συντονιστής ως χθές του “Τρίτου” Προγράμματος της ΕΡΑ στην επιστολή παραίτησής του πως “όλα δείχνουν πως και συνολικά αυτή δεν είναι η ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε και ονειρευόμασταν”, επιβεβαιώνεται δυστυχώς από την καθημερινότητα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ετοιμάζεται για παράδειγμα το κόψιμο της πρωινης εκπομπής ή μάλλον η “απόσυρση” των δυο παρουσιαστών της “Πρωινής ενημέρωσης” Νίκου Αγγελίδη και Βασιλικής Χαϊνά με πρόσχημα την εναλλαγή προσώπων μπροστά στην κάμερα. Προφανώς μόνο των προσώπων που δεν συμμορφώνονται με τις εντολές. Γιατί η εν λόγω εκπομπή είναι η μόνη που διαφοροποείται στην ατζέντα προβολής της επικαιρότητας.

Θα λέγαμε πως είναι ένα “τυχαίο” ατυχές γεγονός. Όμως υπάρχει η πολύμηνη επιβολή σιωπητηρίου σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ σε ότι αφορά τη “συμπεριφορά” τους στα social media και τους προσωπικούς λογαριασμούς τους σε face book και twitter.

Για όσους αναρωτιούνται-και είναι πολλοί αυτοί που αναρωτιούνται- που πήγαν οι φωνές αγωνιστικότητας και διεκδίκησης των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ, αρκεί η παράθεση της καλοκαιρινής Οδηγίας την οποία αποκαλύπτουμε σήμερα. Αφορά στους διαχειριστές των λογαριασμών της ΕΡΤ στα social media αλλά δυστυχώς και πάλι, το πνεύμα της έχει καλύψει τους πάντες. ‘Ολους δηλαδή τους εργαζόμενους, οι οποίοι ξαφνικά ελέγχονται για σχόλια ή παρατηρήσεις ή απαντήσεις που δίνουν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα social media και το Internet.

Σύμφωνα με την Οδηγία συστάσεων για τους λογαριασμούς των προγραμμάτων και εκπομπών σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, αυτοί που τους χειρίζονται πρέπει να “θυμούνται ότι ακόμα και αν χρησιμοποιούν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης συνεχίζουν να είναι στελέχη της ΕΡΤ και η δημόσια εικόνα τους έχει αντίκτυπο και στην εταιρεία”.

Στην Οδηγία συστάσεων η οποία ξεπερνά τις έξι σελίδες και εστάλη μαζικά στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής εδώ και μήνες, χωρίς κανείς να παραπονεθεί δημόσια για αυτό (ίσως γιατί περίμεναν πως αφορά μόνο στους διαχειριστές), περιλαμβάνονται οι κανόνες δεοντολογίας σε ότι αφορά τη χρήση των social media από τέσσερα μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα, μεταξύ αυτών του REUTERS και του ΑssociatedPress.

Η ενημέρωση αυτών των Κανόνων δεοντολογίας θα όφειλε μάλλον να είναι δημόσια έτσι κι αλλιώς από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Το γεγονός όμως ότι στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής η εν λόγω Οδηγία οδήγησε σε σιγή ασυρμάτου για τους εργαζόμενους, αποδεικνύει πως ορισμένοι θέλουν να θάψουν άγαρμπα τους αγώνες που έγιναν για να ανοίξει και πάλι η ΕΡΤ ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός και όχι ως ελεγχόμενη κρατική τηλεόραση. Και το κόψιμο παρουσιαστών που δεν ακολουθούν εντολές και οδηγίες αποδεικνύει πως η διοίκηση της ΕΡΤ την θέλει κρατική και ελεγχόμενη.

Πηγή: http://mediatvnews.gr/

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρκ
"Καρκίνος: 8 στις 10 ζωές σώζονται με πρόληψη και προσυμπτωματικό Έλεγχο"
Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA, εκτιμά ότι στις ΗΠΑ αποφεύχθηκαν συνολικά 5,94 εκατομμύρια θάνατοι από αυτούς τους καρκίνους από το...
"Καρκίνος: 8 στις 10 ζωές σώζονται με πρόληψη και προσυμπτωματικό Έλεγχο"
στηθος
Πονάτε στην καρδιά; Πότε ο πόνος είναι μυϊκός και πότε καρδιά
Ο πόνος στο στήθος είναι ένα ανησυχητικό σύμπτωμα με διάφορες αιτίες, συμπεριλαμβανομένης της μυϊκής καταπόνησης ή προβλημάτων που σχετίζονται με την...
Πονάτε στην καρδιά; Πότε ο πόνος είναι μυϊκός και πότε καρδιά