Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο

Στη δημοσιότητα δόθηκε το σχέδιο νόμου, και η εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες και τα κανάλια, το οποίο είναι έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή.

Προϋπόθεση για να τεθεί σε ισχύ και να εφαρμοστεί είναι η αντικατάσταση των μελών του ΕΣΡ, των οποίων η θητεία έχει λήξει από πριν το καλοκαίρι, ενώ η τοποθέτηση νέων μελών, που εκκρεμεί από την προεδρεία της κ. Κωνσταντοπούλου, απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων.

«Με το παρόν σχέδιο νόμου επιτυγχάνεται μια ουσιαστική παρέμβαση στον χώρο των ψηφιακών δικτύων και τηλεπικοινωνιών με στόχο αφενός μεν την διασφάλιση της παροχής δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στο σύνολο της επικράτειας, αφετέρου δε την διασφάλιση των ρυθμιστικών συνθηκών εκείνων που είναι απαραίτητες προκειμένου να λειτουργήσει με τον πλέον διαφανή, αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο η αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπει ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο 8 εκ. ευρώ για τα κανάλια ενημερωτικού χαρακτήρα εθνικής εμβέλειας, ελάχιστο προσωπικό 400 εργαζομένων, ονοματικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου, όπως επίσης φορολογική και τραπεζική ενημερότητα των μετόχων. 

Ο αριθμός των αδειών θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση από τον υπουργό επικρατείας, ενώ την προκήρυξη του διαγωνισμού θα κάνει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδιά στην παραλία
Αττική: Ποιες παραλίες βρέθηκαν με αυξημένη μικροβιολογική επιβάρυνση - Τι αποκαλύπτουν οι μετρήσεις
Καμπανάκι για τις παραλίες της Αττικής - Ποιες βρέθηκαν με αυξημένη μικροβιολογική επιβάρυνση
Αττική: Ποιες παραλίες βρέθηκαν με αυξημένη μικροβιολογική επιβάρυνση - Τι αποκαλύπτουν οι μετρήσεις
ταξη
Φυσική: Η υπερφορτωμένη ύλη, η εξετασιοκεντρική λογική και το έλλειμμα κατανόησης
Η Φυσική στο ελληνικό σχολείο: υπερφορτωμένη ύλη, εξετασιοκεντρική λογική και έλλειμμα κατανόησης
Φυσική: Η υπερφορτωμένη ύλη, η εξετασιοκεντρική λογική και το έλλειμμα κατανόησης