Thumbnail
Αφορμή αποτέλεσε η αυτοκτονία ενός συμπατριώτη του που είχε αυτοκτονήσει εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων

Έναν μοναδικό τρόπο βρήκε ένας Έλληνας γραφίστας για να αποτυπώσει την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Αποτυπώνει πάνω στα χαρτονομίσματα ζοφερές μορφές ζητιάνων και απελπισμένων. Η φήμη του, μάλιστα, έχει εξαπλωθεί τόσο, που το Βρετανικό Μουσείο τυου ζήτησε δύο από τα έργα του για να τα εκθέσει στην μόνιμη συλλογή του.

Αφορμή για να την πρωτότυπη αυτή δημιουργία όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ, αποτέλεσε το γεγονός της αυτοκτονίας ενός συμπατριώτη του λόγω οικονομικών προβλημάτων.

«Τα συναισθήματά μου ήταν πολύ έντονα για να τα αγνοήσω. Πήρα ένα στυλό και ζωγράφισα πάνω σε ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ» λέει ο Στέφανος, ένας 29χρονος γραφίστας και εικονογράφος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Wall Street Journal».

Το πρώτο του σκίτσο έδειχνε έναν άνθρωπο κρεμασμένο από μια αψίδα. Από τότε έχει ζωγραφίσει σε εκατοντάδες χαρτονομίσματα του ευρώ, απεικονίζοντας αυτό που θεωρεί ο ίδιος ως την ζοφερή πραγματικότητα στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια που βρίσκεται σε οικονομική κρίση: αυτοκτονίες, επαίτες, αναρχικούς και τράπεζες που καταρρέουν.

Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, τότε θα σταματήσει να αποτυπώνει την κρίση πάνω στα χαρτονομίσματα. «Δεν θα σχεδίαζα ποτέ πάνω στην δραχμή» λέει. «Αυτό το νόμισμα δεν αποτελεί μέρος όλων όσων περνάμε»

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

<p> 	Πηγή φωτό: Wall Street Journal</p>

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα