Thumbnail
Συνεχής Ενημέρωση

Η πρόεδρος της Βουλής απέσυρε την πρότασή της για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι κάποιοι διαστρεβλώνουν την πρότασή της, η οποία βασίζεται στο άρθρο 72 παρ. 1 εδάφιο γ του Κανονισμού.

Κάλεσε μάλιστα όσους έχουν αποχωρήσει (π.χ. ΚΚΕ) να επιστρέψουν για να διεξαχθεί κανονική, και όχι ονομαστική, ψηφοφορία.

Την πρόταση είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή, αλλά δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό των παρόντων βουλευτών (πρέπει να είναι 15 παρόντες κατά την εκφώνηση του καταλόγου των αιτούντων).

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ουσιαστικά «υιοθέτησε» την πρόταση βασιζόμενη στο άρθρο 72 παρ. 3 του Κανονισμού που ορίζει ότι η συνεδρίαση διακόπτεται και διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός Βουλευτών ή αν «η πρόταση προέρχεται από τον Πρόεδρο».

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε χθες αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου ο Εισαγγελέας των φυλακών να δώσει άδειο στους προφυλακισμένους Βουλευτές της. Όμως ούτε και σήμερα ο Εισαγγελέας έδωσε άδεια στους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να μην συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των αιτούντων Βουλευτών.

«Ντροπή» φώναζε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.



Τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια αν τα κλείσετε από ΕΔΩ

Πηγή: left.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι.jpg
Εκπαιδευτικοί και μαθητές: Αλήθεια, τι μας φταίει ο Σεπτέμβρης;
Υπάρχει ζωντανός ιστός που κρατά την πόρτα της τάξης ανοιχτή και το σχολείο ανθρώπινο, ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες πίεσης και εκφοβισμού. Όταν...
Εκπαιδευτικοί και μαθητές: Αλήθεια, τι μας φταίει ο Σεπτέμβρης;