Βίντεο με τον αποκεφαλισμό τουλάχιστον δέκα ανδρών- που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μπορεί να φθάνουν και τους 21-, οι οποίοι παρουσιάζονται ως Αιγύπτιοι χριστιανοί κόπτες οι οποίοι είχαν απαχθεί στη Λιβύη, ανήρτησε σήμερα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, οι άνδρες με πορτοκαλί φορεσιές οδηγούνται με τα χέρια δεμένα πίσω σε παραλία, υποχρεώνονται να γονατίσουν και αποκεφαλίζονται από τους δήμιούς τους.
Εγγραφή κάτω από τις εικόνες αναφέρει: "Οι άνθρωποι του σταυρού, οι οπαδοί της εχθρού αιγυπτιακής εκκλησίας".
Χιλιάδες Αιγύπτιοι μετακινήθηκαν στη γειτονική Λιβύη μετά την εξέγερση του 2011 στην Αίγυπτο για να αναζητήσουν εργασία, παρά τις προειδοποιήσεις των αιγυπτιακών αρχών να αποφύγουν μία από τις πλέον επικίνδυνες χώρες της περιοχής.
Σύμφωνα με την Ημερησία, μετά την ανάρτηση του βίντεο, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι ανακοίνωσε ότι συγκαλεί επειγόντως το Εθνικό Συμβούλιο Αμυνας.
Επίσης δήλωσε την Κυριακή, ότι η Αίγυπτος διατηρεί το δικαίωμά της να απαντήσει στον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων, με όποιον τρόπο θεωρεί ότι είναι κατάλληλος.
Ο Σίσι προειδοποίησε ότι το Κάιρο θα επιλέξει «τα απαραίτητα μέσα και τη χρονική στιγμή για να εκδικηθεί για τις εγκληματικές αυτές δολοφονίες».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ