Thumbnail
Ανακοίνωση

Σήμερα Κυριακή στις 11 και 11.30 το πρωί στην Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγιά της Χαλκιδικής θα συγκεντρωθούν και πάλι κάτοικοι που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους πολίτες από γειτονικές πόλεις και θα ανηφορίσουν στο δάσος τους ζητώντας τη ματαίωση της εξόρυξης στις Σκουριές. «Δεν αναθέτουμε, Δεν περιμένουμε. Άμεση παύση των εργασιών και των 'τετελεσμένων' της Eldorado Gold. Να φύγουν τώρα» αναφέρεται στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα, ενώ η πορεία των κατοίκων θα κατευθυνθεί στις Σκουριές, όπου οι σύγχρονοι χρυσοθήρες θέλουν να «φυτέψουν» μια ανοιχτή εξόρυξη χρυσού.

Ανακοίνωση Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

   Οι καθημερινοί αγώνες του κινήματος, η έμπρακτη αλληλεγγύη και η συνεχής παρουσία μας στο βουνό έχουν αποδείξει τη δύναμη και το μέγεθος του. Η τακτική της Eldorado Gold  να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους ως ασπίδα όταν οι εξελίξεις δεν την ευνοούν και όταν οι επενδύσεις δεν προωθούνται με κάθε κόστος, δεν μας ξενίζει μια και γνωρίζουμε ότι τέτοιες εταιρίες προωθούν το διχασμό της τοπικής κοινωνίας.
   Σε αντιπαραβολή με τις προσπάθειες της εταιρίας, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι αντίπαλος μας δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά η εταιρία και τα καλοπληρωμένα εργοδοτικά συνδικάτα που την στηρίζουν.
   Σε καμία περίπτωση η προγραμματισμένη πορεία μας στο βουνό, εκεί  όπου δίνουμε εδώ και καιρό τους αγώνες μας δεν έχει στόχο να στραφεί εναντίον των εργαζόμενων. Εχθρός μας είναι το μολυσμένο νερό, οι λίμνες τοξικών αποβλήτων, η καταστροφή του βουνού, τα άνομα συμφέροντα των πολυεθνικών, η διαπλοκή, η βία και η καταστολή.
   Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην πορεία την Κυριακή 15 Φλεβάρη στις Σκουριές για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια, τη γη και την ελευθερία. Απαιτούμε την άμεση παύση των εργασιών στις Σκουριές και την απόσυρση όλων των κατηγοριών που βαραίνουν τους συναγωνιστές μας.

Προσυγκεντρώσεις:
Ιερισσός 11:00
Μεγάλη Παναγία, Χοροστάσι 11:30
Πολύγυρος, Δικαστήρια 11:30

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα