Thumbnail
Eχουν στην κατοχή τους βίντεο από φάρμες, όπου τα ζώα γδέρνονται ζωντανά, ουρλιάζοντας από τον πόνο

Τέλος στην πώληση ρούχων από μαλλί ανκορά έχει βάλει ο ισπανικός κολοσσός της κλωστοϋφαντουργίας Inditex, γνωστός κυρίως από τα καταστήματα Zara και Bershka.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, η απόφαση σχετίζεται με την κακομεταχείριση των κουνελιών Αγκύρας (από τη γούνα των οποίων κατασκευάζεται σε μεγάλο βαθμό το συγκεκριμένο ύφασμα) στην Κίνα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της εταιρεία, παρούσα σε 88 χώρες μέσω από οκτώ γνωστές μάρκες (Zara, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti, κ.λπ.), η πώληση των προϊόντων αυτών έχει σταματήσει από πέρσι.

«Εχουμε αποσύρει από τα καταστήματα τα είδη από ανκορά, τα οποία περιλαμβάνονταν κυρίως στις κολεξιόν φθινόπωρο – χειμώνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Inditex.

Η απόφαση έπεται μία μεγάλης εκστρατείας, η οποία ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2013 από την αμερικανική οργάνωση προστασίας ζώων Peta και καταγγέλλει τις συνθήκες υπό τις οποίες παράγεται το συγκεκριμένο ύφασμα. Μέλη της οργάνωσης στην Ασία υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους βίντεο από φάρμες, όπου τα ζώα γδέρνονται ζωντανά, ουρλιάζοντας από τον πόνο.

Ειδικότερα ανκορά ονομάζεται το ύφασμα το οποίο κατασκευάζεται από τη «μεταξένια» γούνα συγκεκριμένων ζώων - κατσίκες, γάτες και κουνέλια, όλα Αγκύρας.

Σύμφωνα με την Peta ωστόσο, σχεδόν το 90% του μαλλιού προέρχεται από κουνέλια στην Κίνα, όπου οι κανόνες σχετικά με τη μεταχείριση των ζώων είναι ανύπαρκτοι.

Πηγή: thestival.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κασσελακης
Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συνεργασία με την Κωνσταντοπούλου - "Μαζί με τη Ζωή θα γίνουμε ο δημοκρατικός τους εφιάλτης"
Αναζωπυρώνονται τα σενάρια για τυχόν προοπτική δημιουργίας ενός «άλλου πόλου»
Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συνεργασία με την Κωνσταντοπούλου - "Μαζί με τη Ζωή θα γίνουμε ο δημοκρατικός τους εφιάλτης"
sxoleia-taxi
Καταγγελίες για σωματική βία σε μαθητές από εκπαιδευτικούς: Αντιδράσεις και ανησυχία
Αντιπαράθεση χωρίς αποδείξεις: Τι καταγγέλλουν οι γονείς, τι απαντούν οι εκπαιδευτικοί
Καταγγελίες για σωματική βία σε μαθητές από εκπαιδευτικούς: Αντιδράσεις και ανησυχία