Thumbnail
Το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας

"Ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα", τιτλοφορείται το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας. Μάλιστα, στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να έχει και τη συμφωνία της γερμανικής κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλου ρεπορτάζ, που είχε δημοσιεύσει πριν μερικές ώρες άλλη γερμανική εφημερίδα, η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, σύμφωνα με το οποίο το περιβάλλον του προέδρου της Κομισιόν διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι "με Γιούνκερ δεν υπάρχει περίπτωση Grexit".

Δεδομένου ότι οι επισκέψεις της Τρόικα αντιλαμβάνονται ως ταπεινωτικές από τους Ελληνες, λέει η εφημερίδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει αυτό το βήμα κατάργησης των επισκέψεων των τεχνικών κλιμακίων και να επικεντρωθεί μόνο στους γενικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής.

«Η παραχώρηση αυτή ήταν δυνατή, αλλά μόνο εάν η νέα αρχή της ελληνικής κυβέρνησης ομολογήσει προηγουμένως συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων» λέει η Handelsblatt. Τονίζει επίσης ότι ο Γιούνγκερ κατανοεί πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Γιούνκερ σχεδιάζει να καταργήσει την τρόικα της Ελλάδας και «αυτό το τρίο να μην ξαναπάει στην Αθήνα». «Πρέπει τώρα να βρούμε γρήγορα μια εναλλακτική για αυτό», επισημαίνει η εφημερίδα ότι ειπώθηκε σε κύκλους της Κομισιόν. «Με αυτό ο Γιούνκερ συμφωνεί με ένα κεντρικό αίτημα του νέου έλληνα Πρωθυπουργού», τονίζει ο συντάκτης και προσθέτει ότι και η γερμανική κυβέρνηση είναι κατ' αρχήν πρόθυμη να συμφωνήσει σε μια μεταρρύθμιση της τρόικας. «Θα μπορούσαμε να παραιτηθούμε από τις επισκέψεις ελέγχου στην Αθήνα, οι οποίες εκλαμβάνονται από τους Έλληνες, ως εξευτελιστικές και αντ' αυτών να τεθούν στην Ελλάδα πλέον μόνο πιο γενικοί οικονομικοπολιτικοί στόχοι», αναφέρει η εφημερίδα πως είναι η άποψη σε κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης. Μια τέτοια παραχώρηση είναι δυνατή όμως μόνο εφόσον η νέα ελληνική κυβέρνηση αποδεχτεί την έως τώρα συμφωνηθείσα πορεία μεταρρυθμίσεων και λιτότητας, τονίζεται.

Πηγή: Ημερησία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δηλητηριαση
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»
Τι υποστηρίζουν οι γονείς μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»