Thumbnail
Το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας

"Ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα", τιτλοφορείται το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας. Μάλιστα, στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να έχει και τη συμφωνία της γερμανικής κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλου ρεπορτάζ, που είχε δημοσιεύσει πριν μερικές ώρες άλλη γερμανική εφημερίδα, η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, σύμφωνα με το οποίο το περιβάλλον του προέδρου της Κομισιόν διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι "με Γιούνκερ δεν υπάρχει περίπτωση Grexit".

Δεδομένου ότι οι επισκέψεις της Τρόικα αντιλαμβάνονται ως ταπεινωτικές από τους Ελληνες, λέει η εφημερίδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει αυτό το βήμα κατάργησης των επισκέψεων των τεχνικών κλιμακίων και να επικεντρωθεί μόνο στους γενικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής.

«Η παραχώρηση αυτή ήταν δυνατή, αλλά μόνο εάν η νέα αρχή της ελληνικής κυβέρνησης ομολογήσει προηγουμένως συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων» λέει η Handelsblatt. Τονίζει επίσης ότι ο Γιούνγκερ κατανοεί πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Γιούνκερ σχεδιάζει να καταργήσει την τρόικα της Ελλάδας και «αυτό το τρίο να μην ξαναπάει στην Αθήνα». «Πρέπει τώρα να βρούμε γρήγορα μια εναλλακτική για αυτό», επισημαίνει η εφημερίδα ότι ειπώθηκε σε κύκλους της Κομισιόν. «Με αυτό ο Γιούνκερ συμφωνεί με ένα κεντρικό αίτημα του νέου έλληνα Πρωθυπουργού», τονίζει ο συντάκτης και προσθέτει ότι και η γερμανική κυβέρνηση είναι κατ' αρχήν πρόθυμη να συμφωνήσει σε μια μεταρρύθμιση της τρόικας. «Θα μπορούσαμε να παραιτηθούμε από τις επισκέψεις ελέγχου στην Αθήνα, οι οποίες εκλαμβάνονται από τους Έλληνες, ως εξευτελιστικές και αντ' αυτών να τεθούν στην Ελλάδα πλέον μόνο πιο γενικοί οικονομικοπολιτικοί στόχοι», αναφέρει η εφημερίδα πως είναι η άποψη σε κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης. Μια τέτοια παραχώρηση είναι δυνατή όμως μόνο εφόσον η νέα ελληνική κυβέρνηση αποδεχτεί την έως τώρα συμφωνηθείσα πορεία μεταρρυθμίσεων και λιτότητας, τονίζεται.

Πηγή: Ημερησία

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, κολόνα, διακοπή ρεύματος
Σήμερα Σάββατο: Διακοπές ρεύματος σε 7 δήμους της Αττικής – Οι περιοχές
Σε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ σε αρκετές περιοχές της Αττικής σήμερα (02/05) - Οι ώρες που θα σημειωθούν
Σήμερα Σάββατο: Διακοπές ρεύματος σε 7 δήμους της Αττικής – Οι περιοχές
meth
«Δεν παρατείνουμε τη ζωή — παρατείνουμε τον θάνατο»: Η σκληρή αλήθεια των γιατρών στα Επείγοντα
Ανακουφιστική φροντίδα: Εκεί όπου η ιατρική δεν νικά τον θάνατο, αλλά νικά τον πόνο
«Δεν παρατείνουμε τη ζωή — παρατείνουμε τον θάνατο»: Η σκληρή αλήθεια των γιατρών στα Επείγοντα
μουσική σαξόφωνο
Μουσικό Σχολείο Πάτρας: Εαρινή Συναυλία Μουσικών Συνόλων, Τρίτη 6 Μαϊου
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών: Ορχήστρες, χορωδίες και σύνολα μουσικής δωματίου παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό μουσικό...
Μουσικό Σχολείο Πάτρας: Εαρινή Συναυλία Μουσικών Συνόλων, Τρίτη 6 Μαϊου