Thumbnail
Θα μπορεί να εντοπίζει τις κινητοποίσεις ακροδεξιών

Γερμανοί ακτιβιστές δημιούργησαν μια νέα εφαρμογή για κινητά η οποία θα εντοπίζει τις κινητοποιήσεις εθνικιστών που γίνονται στην πόλη. H  «Αντι – Ναζιστική» εφαρμογή, κατασκευάστηκε για να βοηθήσει στην πάλη ενάντια στους ακροδεξιούς που κερδίζουν έδαφος στο Βερολίνο.

Το Βερολίνο, σύμφωνα με το RT έχει γίνει μια περιοχή στην οποία επανεμφανίζονται οι ναζιστικές ομάδες, με αφορμή την αθρόα προσέλευση μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Συρία.

Οι διαδηλώσεις εθνικιστών στην γερμανική πρωτεύουσα είναι αρκετά συνηθισμένες τις Δευτέρες, με την τελευταία που έγινε από αυτές μάλιστα, να συγκεντρώνει αρκετό κόσμο.

Ανταποκριτής του RT στο Βερολίνο ανέφερε ότι οι αντιφασίστες ακτιβιστές πιστεύουν ότι τα μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων καμουφλάρονται σε «αθώους πολίτες» που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με το ζήτημα των προσφύγων.

Screenshot from RT video

Ένας από τους ακτιβιστές αποφάσισε να αναλάβει δράσει δημιουργώντας αυτή την εφαρμογή με στόχο να ανιχνεύει τις κινητοποιήσεις των «Ναζί» και να ενημερώνει το κοινό ώστε να γνωρίζουν που θα περάσει.

«Η εφαρμογή θα είναι ένα εργαλείο, το οποίο θα ενημερώνει όλους τους Βερολινέζους και τους μη -  Βερολινέζους σχετικά με το τι συμβαίνει, πότε και που. Το Βερολίνο πρέπει να υποδεχτεί έναν αυξανόμενο αριθμό από πρόσφυγες και αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν αυτό ως δικαιολογία για να προβάλουν στο κοινό τις ρατσιστικές τους απόψεις.

 

#mahe0812 GEGEN NAZIS. Neuster Stand über die Android-App: https://t.co/DTI1JjXeAb iOS folgt morgen! pic.twitter.com/dGjkQQHvgg

— Berlin gegen Nazis (@BerlingegenNazi) December 8, 2014

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα