Thumbnail
Απεργία δίψας προτίθεται να ξεκινήσει αύριο Τρίτη ο Νίκος Ρωμανός (βίντεο)

Γράφει ο Κατερίνα Μπρέγιαννη

Απεργία δίψας την Τρίτη, ημέρα κατάθεσης της τροπολογίας της κυβέρνησης, προτίθεται να ξεκινήσει ο Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του Φρ. Ραγκούση στον ΣΚΑΪ.

«Ο δρόμος του Νίκου Ρωμανού είναι μονόδρομος, δεν πρόκειται να κάνει πίσω, δεν είναι τσαμπουκάς, ούτε εκβιασμός είναι για δικαιοσύνη» δήλωσε ο δικηγόρος του Φρ. Ραγκούσης στο ρ/δ στο Κόκκινο συμπληρώνοντας ότι "οταν άκουσε ο πατέρας τι δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για το παιδί του, ένιωσε απογοήτευση και το σκεφτόταν να πάει στο ραντεβού. Ο Ρωμανός δεν έχει βάψει τα χέρια του με  αίμα. Μετά από κουβέντα είπαμε να πάμε. Ο πυρήνας της λύσης του ζητήματος είναι ότι δικαιούται της άδειες".

Επίσης λίγο νωρίτερα, στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega υποστήριξε ότι ο Νίκος Ρωμανός δεν θέλει να είναι αφορμή για καταστρατήγηση της εκπαιδευτικής άδεια όλων των κρατουμένων. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ίδια εκπομπή μίλησε για την απαξία της κυβέρνησης στο θέμα και επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε καν το θάρρος να ονομάσει το Ρωμανό στη Βουλή παρόλο που αναφέρθηκε σε αυτόν.

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης μίλησε για την κατάσταση της υγείας του ότι είναι «ένας άνθρωπος που σιγά σιγά σβήνει, και έχει χάσει 19.5 κιλά σε 28 ημέρες. Ο Ρωμανός το μόνο που ζητάει είναι εκπαιδευτική άδεια, η οποία έχει δοθεί σε καταδικασμένους, σε ισοβίτες με άγρια εγκλήματα, με δολοφονίες σκληρές. Ο ισχυρισμός για το «τι θα κάνει όταν βγει» είναι ανεδαφικό και μακριά από το ποινικό μας δίκαιο. Δεν σκύβει το κεφάλι υπερασπίζεται ένα αξιακό σύστημα μια ποιότητα ζωής που του χαρίστηκε.

«Εκείνοι που τον οδηγούν είναι αυτοί που δείχνουν απαξία στη ζωή του και τα νόμιμα δικαιώματά του. Γιατί έγινε η μεταγωγή του Ρωμανού από τις φυλακές Αυλώνα στον Κορυδαλλό αν δεν επρόκειτο να σπουδάσει, γιατί τον άφησαν να δώσει εξετάσεις. Η εκπαιδευτική άδεια είναι σωφρονιστικό μέτρο και τώρα θέλουν να τα αλλάξουν όλα αυτά.  Αποτελεί αναπνοή ζωής που παίρνει ο κρατούμενος για να μπορέσει να επανενταχθεί στην κοινωνία». Δεν μπορούμε να λέμε στο ποινικό δίκαιο αν βγει έξω, αν σκοτώσει, να κάνουμε δηλαδή δίκη προθέσεων, το ποινικό δίκαιο δικάζει τις πράξεις. Ο Ρωμανός είχε το Καλάσνικωφ και δεν το χρησιμοποίησε, έδειξε μεγάλο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Αναμένεται σήμερα η γνωμοδότηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αν θα ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος το οποίο θα ήταν ένα πολύ θετικό βήμα, γιατί θα έχουμε κάτι να συζητήσουμε μαζί του και να τον πείσουμε.

 

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφέρθηκε στις πιέσεις και απειλές με ποινές πειθαρχικές κατά των δικαστών και εισαγγελέων οι οποίες αποτελούν άμεση παρέμβαση στη δικαιοσύνη, να ζητείται δηλαδή ο πειθαρχικός έλεγχος. Δεν είναι αυτοκαταστροφικός ο Νίκος Ρωμανός και συμφωνεί να τον συνοδεύει ο δάσκαλός του στο Πανεπιστήμιο.

Υπάρχει η δυνατότητα με τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε ο υπ. Δικαιοσύνης, ο νόμος έχει την πρόνοια για ένα ποινικό κρατούμενο να σπουδάσει πρέπει να του δίνεται και η δυνατότητα να μπορεί να σπουδάσει.

Πηγή: ΑΥΓΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

columbia
Έληξε το τελεσίγραφο του Κολούμπια - «Διαλυθείτε οικειοθελώς», απειλεί τους φοιτητές
Η πρόεδρος του πανεπιστημίου Κολούμπια κάλεσε τους φοιτητές να διαλυθούν οικειοθελώς, χωρίς να πει τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν το κάνουν
Έληξε το τελεσίγραφο του Κολούμπια - «Διαλυθείτε οικειοθελώς», απειλεί τους φοιτητές
Γεωργιάδης-Πολάκης
Χαμός με Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή: «Ήσουν ο πρώτος ιδιώτης σε δημόσιο νοσοκομείο» - «Τολμάς ρε κακομοίρη;»
Ανέβηκαν ξανά οι τόνοι ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Πολάκη
Χαμός με Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή: «Ήσουν ο πρώτος ιδιώτης σε δημόσιο νοσοκομείο» - «Τολμάς ρε κακομοίρη;»