Thumbnail
Ελέω Φούχτελ

Από δίκη θα περάσουν ξανά ο εκπαιδευτικός Θανάσης Αγαπητός και δύο ακόμα δημοτικοί υπάλληλοι, για την διαμαρτυρία τους σε βάρος του Γερμανού πρόξενου κατά της επίσκεψη Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη, το 2012.

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου και στο σκαμνί θα καθίσουν και οι δημοτικοί υπάλληλοι Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυρατζόπουλος, οι οποίοι αρχικά είχαν αθωωθεί.

Οι τρεις συνδικαλιστές ενώ αρχικά είχαν απαλλαγεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση στην απόφαση, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Οι διώξεις, που στόχο έχουν να πλήξουν το κίνημα ενάντια στις απολύσεις και στην απαξίωση του δημόσιου τομέα, γίνονται με αφορμή τη διαμαρτυρία ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας που αφορούσε του υπαλλήλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Απολογούμενοι τότε στο δικαστήριο, οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να βιαιοπραγήσουν εναντίου του Γερμανού διπλωμάτη.

«Κυβέρνηση και τρόικα, στην προσπάθειά τους να νομοθετήσουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, ώστε να κάμψουν τις λαϊκές αντιστάσεις. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, καταστέλλοντας τις κινητοποιήσεις, ποινικοποιώντας τους αγώνες και στοχοποιώντας αγωνιστές», τονίζει η περιφερειακή παράταξη Αριστερή Ριζοσπαστική Ενότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την ημέρα της νέας δίκης.

Το Γενικό συμβούλιο της ΕΔΟΘ Ν/Τ ΑΔΕΔΥ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

την προκήρυξη 3/ώρης διευκολυντικής στάσης εργασίας (12:00 π.μ. έως λήξη του ωραρίου ) την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 και καλεί τους συναδέλφους-εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια όπου δικάζονται οι συνάδελφοι: ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Διώκονται μόνο και μόνο γιατί συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη Φιέστα του ΦΟΥΧΤΕΛ με Δημάρχους της περιοχής, και παρά το ότι είχαν αθωωθεί πανηγυρικά σε προηγούμενο Δικαστήριο.

(Μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών ).

 • Να σταματήσει άμεσα κάθε ποινική δίωξη ενάντια στους 3 συναδέλφους.

• Οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές δεν ποινικοποιούνται , δεν καταστέλλονται. Οι αγώνες μας δεν θα σταματήσουν. ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΔΟΘ-Ν/Τ ΑΔΕΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φύση, θάλασσα, δέντρα, ποδηλάτης
Πώς κατανοούμε τον κόσμο;
«Κι όμως η σκέψη μας είναι εκεί, στο άγνωστο, στα νέα ερωτήματα, στις δυσκολίες πρόσληψης όλο και πιο έγκυρης γνώσης, όλο και πιο καλής κατανόησης...
Πώς κατανοούμε τον κόσμο;
αίθουσα σχολειο
ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»: Άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του συλλόγου
Με ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» τονίζει την ανάγκη για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών
ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»: Άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του συλλόγου
σχολείαα
Το εικονικό σχολείο ως «μετα-σχολείο» και οι μαθητές ως αναλώσιμοι πελάτες
Η εικονική πραγματικότητα, οι εικονικές αίθουσες και το εικονικό σχολείο ως «μετα-σχολείο» και οι μαθητές ως αναλώσιμοι πελάτες
Το εικονικό σχολείο ως «μετα-σχολείο» και οι μαθητές ως αναλώσιμοι πελάτες