Thumbnail
Δείτε Φωτογραφίες

    Τα παιδικά χαμόγελα επέστρεψαν στα σχολεία της Γάζας. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο μαθητές, ξεκίνησαν την φετινή σχολική χρονιά, κρατώντας στα χέρια τις φωτογραφίες των συμμαθητών τους, που σκοτώθηκαν από τις Ισραηλινές επιθέσεις.

Το σχολείο στην πόλη Χαν Γιούνις, που κατεστράφη πλήρως μετά τους βομβαρδισμούς ,ξαναχτίστηκε από τους άνδρες των Ηνωμένων Εθνών.

"Είκοσι τέσσερα σχολεία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές και 125 σχολεία μικρότερες καταστροφές από τις ισραηλινές βόμβες", ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.

Ο Σύρος υπουργός παιδείας, έχει αναλάβει την ειδική εκπαίδευση των δασκάλων, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν τα ψυχικά τραύματα που μοιραία ταλαιπωρούν πολλούς από τους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναζήτησαν καταφύγιο στα σχολεία, τα οποία διαχειρίζεται η υπηρεσία αρωγής στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, η UNRWA.

Παρά το γεγονός ότι οι ελλείψεις είναι πολλές και σε κάθε τάξη συνωστίζονται 60 μαθητές, αυτό δεν τους κάνει να χάνουν τον ενθουσιασμό τους.

“ Είμαι από την Χομς. Έφυγα πριν από 4 χρόνια γιατί το σχολείο μου καταστράφηκε. ‘Ηρθα εδώ γιατί θέλω να σπουδάσω μηχανικός”.

“ Θέλω να έρχομαι στο σχολέιο κάθε μέρα, πρωί και βράδυ, χειμώνα, καλοκαίρι και φθινόπωρο. Ακόμα και αν χιονίζει. Θέλω να έρχομαι κάθε μέρα γιατί είναι πολύ όμορφα εδώ”.

 

Τα βλέμματα των μαθητών απέδειξαν για ακόμη μία φορά, ότι η ζωή συνεχίζεται ακόμη και αν αυτό πρέπει να γίνει πάνω στα ερείπια.

 

 

Πηγή: euronews.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου στον ΟΗΕ: «Η κατάρρευση των δικαιωμάτων των γυναικών απειλεί την ειρήνη και τη δημοκρατία»
Δυναμική παρέμβαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τις γυναίκες του Αφγανιστάν στο HRC59
Μιχαηλίδου στον ΟΗΕ: «Η κατάρρευση των δικαιωμάτων των γυναικών απειλεί την ειρήνη και τη δημοκρατία»
Καρυστιανού
Έκκληση Μαρίας Καρυστιανού προς βουλευτές: «Μην σταθείτε εμπόδιο στην έρευνα και τιμωρία»
Τόνισε πως ήρθε η στιγμή για τους βουλευτές και τις βουλεύτριες να σταθούν στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης
Έκκληση Μαρίας Καρυστιανού προς βουλευτές: «Μην σταθείτε εμπόδιο στην έρευνα και τιμωρία»
Ξυλοδαρμός σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε συγγνώμη – Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη