Thumbnail
ΗΠΑ: Προετοιμάζουν επέμβαση σε Ιράκ και Συρία

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κάτσικας

Κλιμακώνεται η εμπλοκή των ΗΠΑ στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας, καθώς ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα μεε διάγγελμα του στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε επικείμενη στρατιωτική εισβολή στα εδάφη του Ιράκ «προκειμένου να σώσει φυλετικές και θρησκευτικές κοινότητες από το λεγόμενο Ισλαμικό κράτος».

«Έχω καταστήσει σαφές ότι θα κυνηγήσουμε τους τρομοκράτες που απειλούν τη χώρα μας, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται» σημείωσε, ενώ σχετικά με τους Tzιχαντιστές στην Συρία ανέφερε πως «αυτή είναι μια βασική αρχή της προεδρίας μου, αν απειλείτε την Αμερική, δεν θα βρείτε κανένα ασφαλές καταφύγιο»

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε πως θα στείλει μία ομάδα 475 συμβούλων στο Ιρακ για να βοηθήσει τις Ιρακινές και Κουρδικες δυνάμεις, να τους εκπαιδεύσει στρατιωτικά, και να τις τροφοδοτήσει με εξοπλισμό. Με τη νέα αποστολή στρατιωτικών συμβούλων, οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ ανέρχονται πλέον σε 1.000 στελέχη.

Εδώ, αξίζει να σημειωθεί, πως η Γερμανία που διεκδικεί ρόλο στις εξελίξεις, αποφάσισε να στέιλει όπλα περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ στους Κούρδους οι οποίοι μάχονται στο βόρειο Ιράκ τις δυνάμεις του «Ισλαμικού Κράτους» στο όνομα της ανάγκης «διεθνούς κινητοποίησης» κατά των «τζιχαντιστών»

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε ότι η Γερμανία θα διαθέσει στους Κούρδους του Ιράκ 500 αντιαρματικούς πυραύλους, 8.000 επιθετικά τουφέκια και 40 πολυβόλα. Ακόμα, περίπου 4.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, 700 ασυρμάτους, 680 κιτ εξοπλισμού νυχτερινής κατόπτευσης και ανιχνευτές ναρκών  είναι έτοιμα προς αποστολή στο βόρειο Ιράκ.

Δεν συνεργαζόμαστε με τον Άσαντ

«Η καταπολέμηση της Isil, δεν μπορεί να βασιστεί στο καθεστώς του Ασαντ που τρομοκρατεί τους πολίτες του, ένα καθεστώς που ποτέ δεν θα ανακτήσει τη νομιμότητα που έχασε. Αντίθετα πρέπει να ενισχύσουμε την αντιπολίτευση ως το καλύτερο αντίβαρο στους εξτρεμιστές όπως αυτών του Ισλαμικού κράτους, ενώ επιδιώκεται απαραίτητα πολιτική λύση για να τελειώσει η κρίση στην Συρία μια για πάντα» ανέφερε στο διάγγελμα του ο Ομπάμα

Σε αυτό το πλαίσιο , υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Αμερικανικου στρατού όπως ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ πιέζουν για την ευθεία επιδρομή σε θέσεις του Ισλαμικού κράτους στο έδαφος της Συρίας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι επιδιώξεις των ΗΠΑ, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος Ομπάμα είναι να υπάρχει μία «ευρύτερη περιφερειακή  στρατηγική που θα αντιμετωπίζει και την πολιτική αναταραχή στο Ιράκ και στη Συρία κάτι που είναι ένα όχι απλώς στρατιωτικό ζήτημα, αλλά και πολιτικό» προσθέτοντας ότι και η περίπτωση της Συρίας όπως και του Ιράκ, απαιτούν τη συμμετοχή όλων των «σουνιτικών» χωρών στην περιοχή και ότι «η σουνιτική ηγεσία αναγνωρίζει πως αυτός ο καρκίνος είναι τέτοιος που θα πρέπει να τον νικήσουμε»

Έργο χιλιοπαιγμένο από το παρελθόν, με την Αμερική να θέλει να «καθαρίσει» ολόκληρες περιοχές, από δυνάμεις που η ίδια εξόπλισε στο παρελθόν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ