Thumbnail
Ο πολωνός εικαστικός Pawel Kuczynski ζωγραφίζει το πνευματικό παιδί του Mark Zuckerberg.

Μπορεί το συγκεκριμένο έργο του Pawel Kuczynski να θεωρείται από πολλούς σουρεαλιστικό, αλλά αν το κοιτάξουμε καλύτερα, θα διαπιστώσουμε πόσο ρεαλιστικό είναι. Μέσα από τα έργα του και τις αλλόκοτες σκηνές του, ο Kuczynski μιλάει ξεκάθαρα για τη δύναμη που έχει αποκτήσει το πνευματικό παιδί του Mark Zuckerberg σε πολλά επίπεδα και σε διαφορετικές κουλτούρες: μία δύναμη εξομολογητική, πολιτική, ακτιβιστική, ερωτική, επικοινωνιακή αλλά και ταυτόχρονα μοναχική.

Ο Kuczynski σκιαγραφεί μέσα από το έργο του, ένα κοινωνικό δίκτυο που όσους τοίχους έχει τη δύναμη να γκρεμίσει άλλους τόσους μπορεί και να χτίσει. Απελευθερωτής και φυλακή ταυτόχρονα, ο Pawel Kuczynski ως καλλιτέχνης της εποχής του με εμπειρία στην εικονογράφηση, προβληματίζεται πάνω στην κοινωνική εμμονή που έχει προκαλέσει το Facebook. «Μερικοί πιστεύουν ότι τα έργα μου είναι σουρεαλιστικά» σχολιάζει σχετικά ο Kuczynski. «Εγώ αντίθετα πιστεύω, ότι είμαι ένας ρεαλιστικός εικονογράφος της σουρεαλιστικής εποχής μας».

Γιώτα Αργυροπούλου

Γιώτα Αργυροπούλου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΔΕ Πελοποννήσου
Πειθαρχικό-μήνυμα προς όλη την εκπαίδευση: Στο εδώλιο το απεργιακό δικαίωμα
Στις 16 Ιανουαρίου η κρίσιμη «μάχη» στην ΠΔΕ Πελοποννήσου – Σύλλογοι εκπαιδευτικών και ΔΟΕ καταγγέλλουν επιχείρηση τρομοκράτησης
Πειθαρχικό-μήνυμα προς όλη την εκπαίδευση: Στο εδώλιο το απεργιακό δικαίωμα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Άρειο Πάγο για τη δίκη Κορκονέα
Κωνσταντοπούλου στη δίκη Κορκονέα: «Η μάνα του Αλέξη ζητεί να κλείσει η υπόθεση»
Εκρηκτικό το κλίμα στη δίκη Κορκονέα για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου
Κωνσταντοπούλου στη δίκη Κορκονέα: «Η μάνα του Αλέξη ζητεί να κλείσει η υπόθεση»