Thumbnail

 

Πρόταση της Γαλλίας για πλήρη απαγόρευση των τροφίμων που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες προανήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό εφόσον επαληθευτεί ότι η κατανάλωσή τους εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

"Η δημοσιοποίηση μελέτης Γάλλων ερευνητών που αμφισβητεί σοβαρά τον ισχυρισμό ότι το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι ΝΚ 603 είναι μακροπρόθεσμα αβλαβές, οδήγησε στην παραπομπή της υπόθεσης στην υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας και στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA)", είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

"Ζήτησα μια γρήγορη διαδικασία που θα επιτρέψει να επαληθευτεί η επιστημονική εγκυρότητα της μελέτης", πρόσθεσε. "Αν τα αποτελέσματα είναι οριστικά, θα υποστηρίξουμε την απαγόρευση των γενετικά τροποιημένων καλλιεργειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο", διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Παρίσι και Βρυξέλλες κάλεσαν την Τετάρτη τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές να εξετάσουν τη μελέτη που υποστηρίζει ότι παρατηρήθηκαν μεγάλοι καρκινικοί όγκοι σε ποντικούς που τρέφονταν με γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της εταιρείας Monsanto το οποίο εισάγεται στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι παγώνει την εξέταση του αιτήματος της Monsanto για την ανανέωση της έγκρισης για το ΜΟΝ 810, μια άλλη ποικιλία γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού. Το MON 810 είναι ένα από τα δύο γενετικά τροποποιημένα είδη που επιτρέπεται να καλλιεργούνται στην Ευρώπη - το άλλο είναι μια ποικιλία πατάτας. Η Γαλλία εδώ και μήνες δίνει μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να απαγορευτούν τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

"Πρέπει να επανεξεταστεί στο σύνολό της η ευρωπαϊκή πολιτική, η έγκριση καλλιέργειας και κυκλοφορίας εισαγόμενων γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και κυρίως δημητριακών", τονίζει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Πηγή: avgi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δπθ
ΔΠΘ: Συνάντηση εργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα ανοικτά δεδομένα
Η αξιοποίηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το ΔΠΘ, με ήδη υλοποιημένες δράσεις και σαφές όραμα για το μέλλον.
ΔΠΘ: Συνάντηση εργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα ανοικτά δεδομένα
Ντόρα Μπακογιάννη
Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν είναι για καντηλάκια του ΙΚΕΑ ο χώρος του Αγνώστου Στρατιώτη»
«Το να σκύψω το κεφάλι μου μπροστά στα ονόματα των νεκρών είναι μια πράξη που τη νιώθουμε όλοι. Το να έχω όμως μια εικόνα με τα καντηλάκια του ΙΚΕΑ,...
Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν είναι για καντηλάκια του ΙΚΕΑ ο χώρος του Αγνώστου Στρατιώτη»
ποε
Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου: Υποβολή ένστασης κατά απορριπτικών αποφάσεων Υπηρεσιακών Συμβουλίων
Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι
Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου: Υποβολή ένστασης κατά απορριπτικών αποφάσεων Υπηρεσιακών Συμβουλίων