Επιστολές προς όλους τους υπουργούς των οποίων το χαρτοφυλάκιο έχει σχέση με της μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, απέστειλε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδούβελης υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις ανά υπουργείο αναφορικά με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων και σχετικά με τις βασικότερες από τις περίπου 600 μνημονιακές δράσεις, οι οποίες εκκρεμούν από την άνοιξη.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες έως τις 15 Σεπτεμβρίου και πριν από την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα για την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου.
Η υλοποίηση των προαπαιτούμενων χρειάζεται να γίνει το συντομότερο δυνατο, καθώς αυτά συνδέονται με τη 2η υπόδόση του 1 δισ. ευρώ και με τα 2,1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδούβελης δηλώνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και τις επόμενες 55 ημέρες θα πρέπει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που έμειναν μετά την τελευταία μίνιαξιολόγηση της τρόικας.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom