Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Γράφει ο Κώστας Παπαντωνίου

Αναδημοσίευση από το 3pointmagazine.gr

Κυριακή ξημερώματα. Ο Ε. 20 χρονών μαζί με φίλο του πάνε στο Γκάζι. Όταν φτάνουν στην πλατεία του μετρό, πέφτουν θύματα ομοφοβικής επίθεσης.  Περί τα 4-5 άτομα τους βρίζουν και στη συνέχεια ο ένας τους χτυπά, ενώ οι υπόλοιποι γελάνε. Η αστυνομία έρχεται με 2,5 ώρες καθυστέρηση, παρότι μιλάμε για περιοχή του κέντρου της Αθήνας . Τραγική ειρωνεία, η νέα ρατσιστική επίθεση έρχεται λίγες μετά το μεγαλύτερο σε μαζικότητα Athens Pride που έγινε ποτέ.

    Με τον Ε. συναντηθήκαμε στα Εξάρχεια. Το ένα του μάτι ήταν ακόμα μαυρισμένο, αλλά δεν έδειχνε φοβισμένος. Ήθελε να μιλήσει. «Πρέπει να μην αποσιωπούμε τις επιθέσεις για να υπάρχει και αντίδραση από την κοινωνία», εξήγησε. Ξεκαθάρισε ότι «η επίθεση ήταν ρατσιστική. Δεν είχε περιεχόμενο μισαλλοδοξίας, στην λογική ότι του την είπα και εκνευρίστηκε έτσι απλά». Τους φώναζαν διαρκώς «Παλιοπουστάρες», με σχόλια περί φυλετισμού να δίνουν και να παίρνουν. «Γιατί δεν κάνετε παιδιά; Έτσι θα μεγαλώσουμε το φύλο μας;»

Το flash back είναι αναπόφευκτο. Οι βρισιές του Παναγιώταρου έξω από το Χυτήριο για το Corpus Christi, αλλά και παραφρόνων χριστιανών να σταυρώνουν τα χέρια απέναντι στους αντίχριστους ηθοποιούς, δεν μπορούν παρά να σχετίζονται με την επίθεση. Επιβολή δια της βίας του τρίπτυχου «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια».

edit2

Οι επιθέσεις στα ΛΟΑΤ άτομα τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί, παρότι οι εκδηλώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους προσελκύουν όλο και περισσότερο κόσμο.  Η διαφορά με παλιότερα, υποστηρίζει ο Ε., είναι ότι τώρα υπάρχει Χρυσή Αυγή: «Νομιμοποιώντας τη, νομιμοποιούν και τη βίας τους σε βάρος μας. Ξέρουν ότι έχουν δύναμη, ότι εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο». Αλλά και ότι «ο κόσμος δεν καταφεύγει σε μετριοπαθείς λύσεις. Δεν μένει απλά στο λεκτικό bullying, αλλά χτυπά». «Νομίζουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός θα αλλάξει μ ‘ ένα χτύπημα, αλλά δεν είναι έτσι».

Σ’ ένα υποθετικά ειρηνικό διάλογο ο Ε. θα ζητούσε από τον επιτιθέμενο «να επαναλάβει ποιο είναι το πρόβλημα του. Θα μου απαντούσε ότι είμαι πούστης. Θα του έλεγα ότι δεν τον αφορά. Θα ήταν σαν να αφορά εμένα αν γαμάει τη γκόμενά του από πίσω. Θα μου έλεγε ότι είναι λάθος αυτό που κάνω κι ότι πρέπει να πηγαίνω με γυναίκες. Θα του εξηγούσα ότι πρόκειται για έμφυτη παρόρμηση και ότι θα ήταν σαν να τον πιέζω να κάνει κάτι μόνο με μια συγκεκριμένη κατηγορία γυναίκας. Θ΄ απαντούσε ότι ο Θεός έφτιαξε τον άνδρα και τη γυναίκα για ν’ αναπαράγονται. Θα του έλεγα ότι με την ίδια λογική ότι ο θεός έφτιαξε τον άνδρα και τη γυναίκα μόνο για τεκνοποίηση, αλλά κανείς δεν το κάνει αυτό, όλοι έρχονται σ’ επαφή για απόλαυση». Την κουβέντα αυτή την έχει κάνει ξανά και ξανά με αρκετό κόσμο. Στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στη γειτονιά, στη σχολή του.

Για να μπορέσει όμως κάποτε να γίνει ειρηνικός διάλογος και στη συνέχεια να αρθούν οι διαχωρισμού πρέπει «η κοινωνία να μας ‘συνηθίσει’.  Αν η κοινωνία συνηθίσει την εικόνα που ο καθένας δηλώνει τη σεξουαλικότητά του ελεύθερα, θα συνηθίσει και τα ΛΟΑΤ άτομα». Άλλωστε, «η ομοφυλοφιλία συναντάται μέσα στη φύση. Απ” όλα τα είδη όμως, μόνο ο άνθρωπος έχει ρατσισμό».

Πηγή: 3pointmagazine.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολειο μαθητες
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου
Τρεις επιλογές για τη λήξη του προγράμματος – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για τη σχολική χρονιά 2026-2027
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου
Δασκάλα κρέμασε μαύρη κούκλα από τον λαιμό σε τηλεόραση για να τραβήξει την προσοχή των μαθητών
«Καθαρό μίσος»: Οργή για δασκάλα που κρέμασε μαύρη κούκλα από τον λαιμό για να «τραβήξει την προσοχή»
Η δασκάλα κρέμασε την κούκλα μπροστά στους έντρομους μαθητές, επειδή δεν της έδιναν σημασία – Απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες
«Καθαρό μίσος»: Οργή για δασκάλα που κρέμασε μαύρη κούκλα από τον λαιμό για να «τραβήξει την προσοχή»