Thumbnail
Τεραστιο το πλήγμα στην αγροτική παραγωγή της χώρας

Την απόφαση να διακόψει τη λειτουργία  των  εργαστασίων της στις Σέρρες και στην Ορεστιάδα αποφάσισε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στην τοπική οικονομία της περιοχής, η οποία μαστίζεται από την ανεργία.

Υιοθετώντας προτάσεις της εταιρίας συμβούλων «Kantor», η Διοίκηση της εταιρίας αποφασίζει να βάλει λουκέτο στις εργοστασιακές της μονάδες και να περιορίσει δραστικά την παραγωγή ζάχαρης -  κάτι που θα επιφέρει τεράστια  συρρίκνωση και στην αγροτική παραγωγή και συγκεκριμένα  στις  τευτλοκαλλιέργειες, που προσφέρει την πρώτη ύλη

Η απόφαση αυτή προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στις περιοχές που πλήττονται άμεσα από τη διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων.

Στο πλευρό των τευτλοκαλλιεργητών και των εργαζομένων της ΕΒΖ τάσσονται τοπικοί φορείς, βουλευτές - ακόμη και  μέλη του υπουργικού συμβουλίου που εκλέγονται στις περιφέρειες Εβρου και Σερρών.

 Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στην Ορεστιάδα, παρουσία δύο κυβερνητικών στελεχών που εκλέγονται στον Νομό Εβρου -των υφυπουργών Παιδείας Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου- και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρίνου Ουζουνίδη, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ενιαίο μέτωπο φορέων από τις δύο πόλεις και να γίνουν συναντήσεις στην Αθήνα, στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει ως τετελεσμένο το κλείσιμο των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης».

Σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Δ. Στρατούλης και Α. Σταμπουλής τονίζουν ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει ως τετελεσμένο το κλείσιμο των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης».

Ειχε προηγηθεί ανακοίνωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), που γνωστοποιούσε ότι κλείνουν τα εργοστάσια στις Σέρρες και την Ορεστιάδα.

«Η διοίκηση της ΕΒΖ με την απόφαση να αναστείλει την λειτουργία των δύο από τα τρία εργοστάσια στην χώρα μας (Ορεστιάδας και Σερρών) οδηγεί σε παραγωγική παρακμή την επιχείρηση, στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους στα εργοστάσια και στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο χιλιάδες αγρότες τευτλοκαλλιεργητές των γύρω από τα εργοστάσια νομών της Βορείου Ελλάδας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτουν, δεν αναγνωρίζει τέτοια τετελεσμένα και θα πάρει της αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες για την αποτροπή του κλεισίματος των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ, την επαρκή χρηματοδότηση και την λειτουργική και παραγωγική ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό της Βιομηχανίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-1024x585.jpg
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
Πανελλαδικές: Μέχρι πότε οι εξετάσεις και τα παρελκόμενά τους θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Γιατί ψάχνουμε τις...
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
εοφ
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
«Επικίνδυνο το σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων», λέει ο ΕΟΦ - Ποιο είναι
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»