Στο σφυρί η πανέμορφη παραλία της Ηρακλειάς μέσω ΤΑΙΠΕΔ
Ξεπουλάνε μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Η παραλία Λιβάδι στο μικρό νησάκι Ηρακλειά, φαίνεται να βρίσκεται στη λίστα των ακτών που βγάζει στο "σφυρί" το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "Εθνος της Κυριακής",  οι κάτοικοι έχουν ήδη παρατηρήσει ορισμένες κινήσεις επιχειρηματιών που άρχισαν να μετράνε την περιοχή.

Οι κάτοικοι μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής τονίζουν ότι «ακόμη κι αν αυτό είναι σε βάρος της ανάπτυξης της Ηρακλειάς, προτιμούμε ο κόσμος να κάνει ελεύθερα τα μπάνια του, παρά να αλλοιωθεί η περιοχή και να εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση»

Εκτός από το Λιβάδι, το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί και άλλες 4 περιοχές υγρότοπων σε Νάξο, Μήλο και Ανδρο, που μάλιστα βρίσκονται εντός των ορίων περιοχών Natura 2000, καθώς και έναν υγρότοπο στη Νάξπ που θεωρείται καταφύγιο άγριας ζωής αλλά και 3 περιοχές υγροτόπων σε Πάρο και Αντίπαρο που έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενοι.

Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται επίσης ο Γαλησσάς στη Σύρο, η Αγεσαρνή-Λίμνη Αλυκής στη Νάξο, η Αλυκή Πάρου, ο Αγιος Προκόπιος στη Νάξο και το Ατένι της Ανδρου.

Πηγή: Στο σφυρί η παραλία της Ηρακλειάς: Εντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/162130#ixzz36ghBkIvp
 

best of network

σχετικά άρθρα