Thumbnail
Η 10μηνη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε από το Πλημμελειοδικείο Τρικάλων

Η ποινή επιβλήθηκε την Παρασκευή από το Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, στον πρώην δήμαρχο και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Ταμήλο, για παράνομη ανάθεση έργου.

Η 10μηνη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε από το Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του trikaladay, με το σκεπτικό ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την εκτέλεση έργου.

Η υπόθεση αφορά το έργο διαμόρφωσης κτιρίου στον συνοικισμό Λεπτοκαρυάς το 2008 προκειμένου εκεί να λειτουργήσει Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ με αντικείμενο την εκπαίδευση μαθητών για την εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Το θέμα προέκυψε όταν αρχικά το 2011 έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομη ανάθεση του έργου από τον Δήμο Τρικκαίων, ενώ στη συνέχεια ασκήθηκε αγωγή από τον εργολάβο  για  την  μη καταβολή χρημάτων από τις εργασίες που εκτέλεσε.

Όπως δήλωσε στο trιkaladay ο κ. Ταμήλος δεν υπήρχε καμία ευθύνη του Δήμου για την πληρωμή του εργολάβου καθώς το κόστος των εργασιών βάρυνε αποκλειστικά τον ΟΑΕΔ.

Ωστόσο το Δικαστήριο δεν πείστηκε και επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, ενώ ο κ. Ταμήλος άσκησε έφεση.

Πηγή: newsit.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα