Thumbnail
Στον κάδο των σκουπιδιών κάποιος γνωστός μου συμπολίτης βρήκε ένα πλαστικό μπουκάλι από αναψυκτικό.

Ήπιε τις λίγες σταγόνες που είχε μέσα και το γέμισε με νερό από τη βρύση μιας διπλανής αυλής. Το θέαμα τραγικό. Ακόμη πιο τραγικός ο μονόλογός του καθώς αποχωρούσε: "Μωρέ πάλι χρυσή αυγή θα ψηφίσω".  Το μίσος που νιώθει για όσους τον έφεραν στην κατάσταση αυτή το καταθέτει στους εκφραστές του μίσους και της απανθρωπιάς.

Σ' αυτούς που μαζεύονται είκοσι για να δείρουν έναν ανυπεράσπιστο.

Σ' αυτούς που το παίζουν αντισυστημικοί και συνομιλούν παρασκηνιακά με τους εκπροσώπους του συστήματος.

Σ' αυτούς που εξασφαλίζουν πάμφθηνα εργατικά ελληνικά χέρια σε ελληναράδες και πονόψυχους ιδιοκτήτες.

Σ' αυτούς που γυμνάζουν τους μύες και το μυαλό τους φτάνει μέχρι να βρίζουν και να δέρνουν.

Σ’ αυτούς που απαίτησαν από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς να μην δέχονται τα παιδιά των μεταναστών λες και το παιδικό χαμόγελο είναι προνόμιο μόνο μιας φυλής ή ενός έθνους.

Σ’ αυτούς που έχουν την απαίτηση τα παιδιά που δεν είναι ελληνόπουλα, να στερούνται πρόσβασης σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας λες και η ζωή ενός παιδιού «κοστολογείται» με βάση το χρώμα του ή τη θρησκεία του.

Σ’ αυτούς που, από τη μια, κυνηγάνε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και από την άλλη το παίζουν ελληναράδες, ξεχνώντας ότι η χώρα μας ήταν και εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη δεξαμενή ελλήνων μεταναστών και προσφύγων προς όλες τις χώρες του κόσμου.

Σ’ αυτούς που το παίζουν πατριώτες αλλά πρόσφεραν με μεγάλη προθυμία την πατρίδα στον Χίτλερ όταν τους το ζήτησε. Τόσο πατριώτες ήταν και τόσο νταήδες που «χέστηκαν» όταν είδαν τον κατακτητή και έτρεξαν να συνεργαστούν μαζί του, να φορέσουν κουκούλα και να κατονομάζουν όσους αντιστέκονταν.

Σ' αυτούς που κάθονται κότες στις εντολές των εφοπλιστών.

Σ' αυτούς που το παίζουν αντιμνημονιακοί στα λόγια, αλλά τώρα ανακάλυψαν το απεχθές και το επαχθές χρέος ως γνήσια δεκανίκια του συστήματος.

Σ' αυτούς που εκμεταλλεύονται ύπουλα τη φτώχια, την εξαθλίωση και την πείνα των ανθρώπων για να τους κάνουν δικούς τους, προσφέροντάς τους ένα πιάτο φαγητό και ένα χαρτζιλίκι.

Σ' αυτούς που δολοφονούν ως χρυσαυγίτες και όταν τους πιάνουν αρνούνται κάθε σχέση με τη χρυσή αυγή.

Σ' αυτούς που είναι υπέρμαχοι του καπιταλισμού, της υπεραξίας, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στη λογική του "διαίρει και βασίλευε" χωρίζοντας τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους, σε εκλεκτούς και παρακατιανούς, σε άσπρους και μαύρους, σε υγιείς και αρρώστους.

Αλήθεια, πως θα υπερασπιστούν τους αρρώστους, τους χρόνια πάσχοντες, τους συνταξιούχους και τους ανήμπορους όταν τους θεωρούν, με βάση την ιδεολογία τους, βάρος για την κοινωνία που ονειρεύονται;

Πλέον, όσοι στηρίζουν τους εκφραστές του μίσους, τους ονειροπόλους του Χίτλερ που είναι οι πιο ακραίοι εκφραστές του συστήματος της εξαθλίωσης και της φτώχιας, δεν έχουν καμία δικαιολογία.

Αντί να αναθέτουν σε άλλους να «καθαρίσουν» για λογαριασμό τους, καλύτερα να πάρουν οι ίδιοι τις τύχες στα χέρια τους και όχι να τις αναθέτουν σε πεφωτισμένους αρχηγούς και αρχηγίσκους που θα μετατραπούν, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, σε αιμοσταγείς τυράννους που αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα.

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Κολούμπια- Minouche Shafik
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την αστυνομία για τους διαδηλωτές
Η 'Ενωση των Καθηγητών αναφέρει ότι η απόφαση "λήφθηκε χωρίς διαβούλευση με τη Γερουσία, κατά παράβαση των καθιερωμένων διαδικασιών, με προσφυγή στις...
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την αστυνομία για τους διαδηλωτές
πανελλαδικεσ 23.jpg
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία
Αναλυτικά όσα ορίζει η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά Πεδία, που θα ισχύσουν από από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2025
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία