Thumbnail
«επικοινωνιακές» κυβερνητικές εξαγγελίες.

Αρνητικές είναι οι αντιδράσεις των αγροτών απέναντι στο ελιγμό που επιχείρησε η κυβέρνηση, η οποία θέλοντας να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση ενόψει της προεκλογικής περιόδου παρουσίασε χθες Πέμπτη μια σειρά ημιμέτρων για την φορολόγηση του κλάδου.

Μεταξύ αυτών, όπως ανακοίνωσε ο Σίμος Κεδίκογλου η θέσπιση εισοδηματικού ορίου 15.000 ευρώ για την υποχρέωση τήρησης στοιχείων εσόδων-εξόδων. Παράλληλα βέβαια  οι αγρότες που θα ενταχθούν στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος ύψους 27,5% αντί 55%. Παράλληλα όσοι αγρότες διαθέτουν την παραγωγή τους μέσω ομάδων, συνεταιρισμών και εμπόρων απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, αποκάλεσε, δια του επικεφαλής της Ρίζου Μαρούδα, τις κυβερνητικές εξαγγελίες «επικοινωνιακές», ενώ ο ίδιος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «αυτές δεν απαντούν στα βασικά αιτήματα των αγροτών» διαμηνύοντας παράλληλα ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά».

Αρνητικό ήταν το κλίμα και στο μεγαλύτερο σε όγκο μπλόκο μαζί με αυτό της Κουλούρας στην Ημαθία, στη Νίκαια. Εκεί άλλωστε θα επιχειρήσουν να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα την Κυριακή με τη διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής στο μπλόκο της Νίκαιας θα βρεθεί ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ για το Σάββατο, έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των λοιπών μπλόκων ανά την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας για καλύτερο συντονισμό του αγώνα.
 
ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iep
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
Το “The Lyceum Project 2025” ανοίγει διάλογο για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Παρασκευή 20 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
ftiakste-laxanokipo-sto-mpalkoni-sas-03.jpg
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας
Έντονες αντιδράσεις για το πρόγραμμα δημιουργίας σχολικών λαχανόκηπων εν μέσω οικονομικής ασφυξίας στα σχολεία
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας