Thumbnail
Σήμερα και αύριο αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τα αγροτικά μπλόκα καθώς μετά τις ανακοινώσεις - διορθώσεις της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, συγκαλούνται συνελεύσεις, προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση των αγροτών.

 
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, πρόκειται στην ουσία για διορθώσεις, προκειμένου να διαρρήξουν τα μέτωπα των μπλόκων και να διχαστούν οι αγρότες, ώστε να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τους δρόμους.
 
Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις από αγροτοσυνδικαλιστές στα ισχυρά μπλόκα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας ήταν ότι πρόκειται για κυβερνητικό τερτίπι και απόπειρα της κυβέρνησης να σπάσει τα μπλόκα, θεωρώντας ότι οι ανακοινωθείσες διορθωτικές κινήσεις δεν αποτελούν ούτε καν ασπιρίνη για τον αγροτικό κόσμο, που θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις μαζικοποιώντας τα μπλόκα.
 
Σήμερα και αύριο αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων, ενώ το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συνάντηση συντονισμού των μπλόκων πανελλαδικά στη Νίκαια. Πάντως και χθες η συμμετοχή των αγροτών στα μπλόκα ήταν μεγάλη και διαρκώς ενισχυόταν με φυσική παρουσία, τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.
 
Οι αποφάσεις
 
Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Αντιγόνης Ζούντα στην εφημερίδα Αυγή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και με την συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη, του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, ανακοίνωσε τις εξής αποφάσεις:
 
* Οι αγρότες που υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων - εξόδων είναι όσοι το εισόδημά τους ξεπερνά τα 15.000 ευρώ (έναντι των αρχικών 10.000 και των 20.000 που ζητούσαν οι αγρότες).
 
* Όλοι οι αγρότες (ακόμα και όσων το εισόδημα είναι άνω των 15.000 ευρώ) δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων, παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων. (Εξαιρούνται όσοι έχουν άλλες δραστηριότητες και για τις οποίες ήδη τηρούν βιβλία).
 
* Για τα 5 πρώτα χρόνια οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος, όπως και εκείνοι που βρίσκονται 3 χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση.
 
* Όλοι οι αγρότες θα έχουν υποχρέωση μιας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, που θα υποβάλλεται στο τέλος του έτους. Επίσης, η υποχρέωση για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων όσον αφορά τα έξοδα γίνεται ετήσια.
 
* Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα όσοι αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων (ομάδων, συνεταιρισμών και εμπόρων).
 
* Οι ομάδες και συνεταιρισμοί που εκκαθαρίζουν τις πωλήσεις των αγροτών πραγματοποιούν την εκκαθάριση μια φορά τον χρόνο.
 
* Οι αγρότες που εντάσσονται στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος (με τη δήλωση που θα υποβληθεί το 2015) 27,5% αντί 55%.
 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία
Ραγδαίες εξελίξεις στη Λαμία: Ο ΕΦΕΤ έλεγχε σήμερα το εργοστάσιο που κάηκε
Ερωτηματικά δημιουργούνται με τη φωτιά στο εργοστάσιο που εμπλεκόταν στην τροφική δηλητηρίαση των μαθητών
Ραγδαίες εξελίξεις στη Λαμία: Ο ΕΦΕΤ έλεγχε σήμερα το εργοστάσιο που κάηκε