Thumbnail
Τελευταία ανακάλυψη οι «μαϊμού» ταμειακές και τα αόρατα μελάνια.

Τελευταία ανακάλυψη οι «μαϊμού» ταμειακές και τα αόρατα μελάνια. Ο ελεγκτής που πηγαίνει σε ένα κατάστημα γυρνάει για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν οι προβλεπόμενες αποδείξεις. Βλέπει τα χαρτάκια στα τραπέζια, κάποια τα τσεκάρει και στη συνέχεια φεύγει. 

Ωστόσο οι ταμειακές μηχανές από τις οποίες εκδίδονται δεν έχουν σήμανση από το υπουργείο Οικονομικών, είναι δηλαδή ταμειακές μηχανές – «μαϊμού».

Την ίδια στιγμή ένα ακόμα κόλπο κάνει θραύση. Ειδικά ασύρματα μηχανάκια έχουν τη δυνατότητα να «τρελαίνουν» τις ταμειακές μηχανές και να κόβουν αποδείξεις – μαϊμού, ή απλώς να δίνουν στους πελάτες ένα αντίγραφο παραγγελίας.

Το αποτέλεσμα είναι αυτοί να ξεφεύγουν από την Εφορία και να πληρώνουν λιγότερους φόρους, ενώ την ίδια ώρα οι πελάτες – φορολογούμενοι έχουν στα χέρια τους πλαστές αποδείξεις, οι οποίες όπως είναι λογικό «δεν περνούν» στην Εφορία.

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» τα ασύρματα μηχανάκια που κρατούν οι σερβιτόροι για να πάρουν παραγγελία και πολλές φορές φαίνεται να εκδίδουν και απόδειξη, κρύβουν μία παγίδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πρόκειται για απόδειξη, αλλά για αντίγραφο παραγγελίας και όχι για νόμιμο παραστατικό για την Εφορία. Την ίδια στιγμή έχουν εντοπιστεί και λογισμικά που «πειράζουν» τις ταμειακές και εκδίδουν πολλές φορές την ίδια απόδειξη.

Στην Αθήνα ένα εστιατόριο και μια καφετέρια εντοπίστηκαν να έχουν παραποιημένο σύστημα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ώστε οι αποδείξεις να εκδίδονται μεν να μην καταχωρούνται όμως και η επιχείρηση να γλιτώνει τον ΦΠΑ.

Ένα από τα πρώτα κόλπα των επιτήδειων ήταν τα αόρατα μελάνια που λίγο καιρό μετά εξαφανιζόταν και η απόδειξη έμενε λευκή με αποτέλεσμα ο φορολογούμενος να έχει πληρώσει αλλά να μην μπορεί να το αποδείξει και ο επιχειρηματίας να έχει εισπράξει αλλά να μην αποδίδει φόρο αφού κανείς δεν μπορούσε να πιστοποιήσει την είσπραξη.

Πηγή: Το Ποντίκι 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα