Thumbnail
22 εκπαιδευτικοί έχασαν τη μάχη με τους Εφέτες για τη διαθεσιμότητα

Απέρριψε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αίτημα 22 εκπαιδευτικών που ζητούν να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας που τους έθεσε σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Το Εφετείο έκρινε "ότι η θέση των 22 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα δεν συνεπάγεται για τους ίδιους και την οικογένειά τους στέρηση των αναγκαίων πόρων διαβίωσης, αφού, λαμβάνουν τα τρία τέταρτα των αποδοχών τους."

Με λίγα λόγια το ότι έρχεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση αυτών των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους καθώς οι αποδοχές πολλών από αυτών θα φτάνουν το όριο της φτώχειας με βάση την Eurostat (580 ευρώ) για τους εφέτες είναι επανορθώσιμο.
 
Έτσι έκριναν την "οικονομική βλάβη" που υποστήριξαν οι εκπαιδευτικοί στην αίτησή τους. Ως επανορθώσιμη...
 
Όπως αναφέρεται η διαθεσιμότητα συνάπτεται «προς το συμφέρον του εν γένει δημόσιου τομέα» και αποβλέπει «στην αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, στην εναρμόνιση της με τους στόχους της εθνικής οικονομίας, στη σύνδεση της με την αγορά εργασίας και τη μείωση του πληθωρισμού των ειδικοτήτων στην εκπαίδευση».
 
Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Όπως το success story μεταφράζεται σε αυτοκτονίες και μαζική μετανάστευση, όπως το θετικό πλεόνασμα κωδικοποιείται σε  καλπάζουσα ποσοστά ανεργίας έτσι και η διαθεσιμότητα είναι για τους εκπαιδευτικούς και για όλους τους εργαζόμενους το κατώφλι της εξαθλίωσης.
 
Το πέρασμα για να γίνουν πιο πολλοί οι άθλιοι των Παρισίων, για να πολλαπλασιάζονται οι Αγγιάνηδες μαζικά απέναντι στους Ιαβέρηδες
 
Παναγιώτης Κάτσικας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα