Thumbnail
Νέα ένεση ρευστότητας ετοιμάζουν τα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα για να καλύψουν τις γιγάντιες ζημιές που έχουν συσωρευτεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Νέο δάνειο διάσωσης ετοιμάζονται να πάρουν ο Σταύρος Ψυχάρης για λογαριασμό του ΔΟΛ και η οικογένεια Μπόμπολα για λογαριασμό της «Πήγασος», προκειμένου να πάρουν ανάσα ζωής και να απεγκλωβιστούν για το επόμενο διάστημα από τεράστια συσσωρευμένα χρέη ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Το σενάριο "συνολική λύση" για τη διάσωση των καθεστωτικών ΜΜΕ φαίνεται ότι προχωρεί ελέω επιτρόπων και Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε μια πολιτική συγκυρία που η στήριξη των ΜΜΕ στην καταρρέουσα κυβέρνηση είναι περισσότερο πολύτιμη από ποτέ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που αναφέρει δημοσίευμα της Αυγής, τόσο ο ΔΟΛ όσο και ο Πήγασος πήραν το πράσινο φως από τις επιτροπές πιστώσεων των συστημικών τραπεζών, έτσι ώστε να εκταμιεύσουν νέα δάνεια και να αναχρηματοδοτήσουν παλαιότερα.

Για τον ΔΟΛ, μετά το ok των επιτροπών πιστώσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, αναμένεται η έγκριση κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ, 10ετούς διάρκειας και περίοδο χάριτος για την πρώτη διετία. Από αυτά, τα 83 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων, ενώ τα 15 εκατ. θα αποτελέσουν νέα ρευστότητα για την εταιρεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ατομικό δάνειο του κ. Στ. Ψυχάρη από την Alpha Bank, ύψους 57 εκατ. ευρώ, μετατρέπεται σε εταιρικό, ενώ για τον ίδιο τον κύριο μέτοχο του ΔΟΛ εγκρίνεται νέο προσωπικό δάνειο, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, συνολικά η ρευστότητα για τον ΔΟΛ αναμένεται να αγγίξει τα 23 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο ΔΟΛ έχει αρνητική θέση στα ίδια κεφάλαια, κατά 71 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές του υποχρεώσεις στο 9μηνο του 2013 ανέρχονταν σε 216 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 105 εκατ. αποτελούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, οι οποίες αναχρηματοδοτούνται. Οι ζημιές του το 2013 αναμένεται να έχουν ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ.

** Για την εταιρεία «Πήγασος» του ομίλου Μπόμπολα ανανεώθηκε ομολογιακό δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 20 εκατ. ευρώ, το οποίο έληγε στις 31.12.2013. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η ρευστότητα της εταιρείας, της οποίας οι συνολικές υποχρεώσεις υπερβαίνουν τα 223 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές της το 2013 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 22 εκατ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirosvestiki-proslispeis-theseis ergasias.jpg
Πυροσβεστική: Ανοίγουν αιτήσεις σε δύο νέες μεγάλες προκηρύξεις - Αναλυτικά οι προσλήψεις
Ζητούνται Υγειονομικοί, χειριστές και μηχανικοί εναερίων μέσων – Όλες οι λεπτομέρειες για αιτήσεις και μοριοδότηση
Πυροσβεστική: Ανοίγουν αιτήσεις σε δύο νέες μεγάλες προκηρύξεις - Αναλυτικά οι προσλήψεις
Errol Musk
Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του πατέρα του Έλον Μασκ
Ο Έρολ Μασκ αρνείται τις κατηγορίες που αφορούν πέντε παιδιά και θετά παιδιά του από το 1993, σύμφωνα με έρευνα των New York Times.
Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του πατέρα του Έλον Μασκ
Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου
Παπαϊωάννου: Οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί ΑΣΕΠ σώζουν δέντρα, νερό και ενέργεια
Η ψηφιοποίηση των πανελλήνιων γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ μειώνει δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και επιταχύνει τη διαδικασία
Παπαϊωάννου: Οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί ΑΣΕΠ σώζουν δέντρα, νερό και ενέργεια