Thumbnail
Η εφαρμογή SnappyCam επιτρέπει στον χρήστη να βγάζει συνεχόμενες φωτογραφίες σε υψηλή ή και πλήρη ανάλυση, πράγμα αδύνατον με το εργοστασιακό λογισμικό του τηλεφώνου.

Το λογισμικό επιτρέπει τη λήψη 20 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση (full frame), ενώ η εφαρμογή είναι 4 φορές πιο γρήγορη από όλες τις άλλες, αντίστοιχες εφαρμογές. Δημιουργός της, ο Έλληνας ομογενής, Γιάννης Παπανδριόπουλος. Η one-man εταιρεία του, SnappyLabs, εξαγοράστηκε τώρα από την Apple.

Ο ίδιος λέει ότι οφείλει την επιτυχία του και την αγάπη του για την τεχνολογία στον πατέρα του. Αυτές τις μέρες φέρεται να πούλησε την εφαρμογή του SnappyCam στην Apple έναντι ενός ποσού που δεν έγινε ακόμα γνωστό αλλά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε "πολλά-πολλά εκατομμύρια δολάρια", σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο.

 
Ο πατέρας του Γιάννη, σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στην Ελλάδα πριν εγκατασταθεί στην Αυστραλία και μετέδωσε την αγάπη του για τα ηλεκτρονικά στον γιο του που είναι κάτοχος PhD από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.
 
Παλαιότερα δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έκανα λόγο για τον Έλληνα που “έβαλε τα γυαλιά” στην Apple με αποτέλεσμα το Snappy Cam να κατακτά τις πρώτες θέσεις στα AppStore διαφόρων χωρών, με κόστος κάτω από 1 ευρώ.
 
Ο 35χρονος Ελληνοαυστραλός ερευνητής επινόησε τον τρόπο να κάνει την κάμερα του iPhone να πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών πλήρους ανάλυσης σε 20 με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, σαφώς ταχύτερα δηλαδή από την εγγενή λειτουργία (burst mode) του iPhone.
 
Η εφαρμογή SnappyCam δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store ενώ και οι ιστοσελίδες της SnappyLabs δεν είναι προσβάσιμες. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι την εξαγορά της εταιρείας καλόβλεπαν και άλλοι κολοσσοί του χώρου χωρίς όμως να γίνεται κάποια πιο συγκεκριμένη αναφορά.
 
Η κίνηση αυτή της Apple έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχων κινήσεων της εταιρείας κατά τις οποίες προχωρά στην εξαγορά μικρότερων ομάδων που βρίσκονται πίσω από δημοφιλείς εφαρμογές, τις λειτουργίες των οποίων ενσωματώνει στο iOS. Ο 35χρονος, ζει και δουλεύει στο Σαν Φρανσίσκο τα τελευταία χρόνια και οι γονείς του στη Μελβούρνη.
 
Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος, ο οποίος, ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από δώδεκα ετών σήμερα θεωρείται κορυφαίος του είδους του. Ο ίδιος εδώ και λίγα χρόνια προσπαθεί να εφαρμόσει μια μέθοδο που όπως ισχυρίζεται, θα κάνει το ίντερνετ έως και 200 φορές ταχύτερο απ' ότι είναι σήμερα!
 
Την ανακάλυψη θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική και το πανεπιστήμιο Μελβούρνης, με αποτέλεσμα να βραβεύσει τον ομογενή "μετ' επαίνων". Το 2007 η εφημερίδα The Age κατέταξε τον Παπανδριόπουλο μεταξύ των εκατό κορυφαίων προσωπικοτήτων της χρονιάς για την ανακάλυψή του.
 
H Apple εξαγοράζοντας πλέον την startup του, SnappyLabs, και προσλαμβάνοντας τον ίδιο στο δυναμικό της, θα ενσωματώσει την τεχνολογία του Snappy Cam στην δική της εφαρμογή για φωτογραφία κ βίντεο με πολλά νέα χαρακτηριστικά.
 
(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)
 
Πηγή: news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
ΕΝΕΡΥΠ: Κρίσιμο πρόβλημα υποστελέχωσης στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης – Προειδοποίηση για υπολειτουργία από τον Σεπτέμβριο
Σε οριακή λειτουργία οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης – Σήμα κινδύνου από τους διοικητικούς υπαλλήλους
ΕΝΕΡΥΠ: Κρίσιμο πρόβλημα υποστελέχωσης στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης – Προειδοποίηση για υπολειτουργία από τον Σεπτέμβριο
Πλαστικό μπουκάλι στο αυτοκίνητο
Πλαστικό μπουκάλι στο αυτοκίνητο: Ο αθώος σύντροφος του καλοκαιριού που μπορεί να γίνει απειλή
Γιατί δεν πρέπει να έχετε ένα μπουκάλι με νερό μέσα στο αυτοκίνητο -Από τι κινδυνεύετε
Πλαστικό μπουκάλι στο αυτοκίνητο: Ο αθώος σύντροφος του καλοκαιριού που μπορεί να γίνει απειλή
λούνα πάρκ
Ρόδος: Σοκάρει ο 16χρονος που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ- «Νόμιζα ότι θα πεθάνω»
Σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Πέντε ανήλικοι τραυματίστηκαν – Διέκοψε τη λειτουργία του ο Δήμος
Ρόδος: Σοκάρει ο 16χρονος που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ- «Νόμιζα ότι θα πεθάνω»