Thumbnail
Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις 1.800 διοριστέων το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

1.800 νέες θέσεις σε υπουργεία το 2013

Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις 1.800 διοριστέων το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αθρόες αποχωρήσεις, που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 40.000 για το 2012, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για προσλήψεις προσωπικού κυρίως υψηλών προσόντων την επόμενη χρονιά, οι οποίοι θα προέρχονται στην πλειονότητά τους από τις λίστες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ προηγούμενων ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι περισσότερες προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στα υπουργεία Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Παιδείας και αφορούν διοριστέους κυρίως παραγωγικών σχολών (αστυνομικοί και δικαστικοί), οι οποίοι αποφοιτούν το 2013, ενώ εκκρεμούν προσλήψεις εφοριακών και εκπαιδευτικών.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι από το 2013, με τη σύσταση των νέων οργανογραμμάτων στο Δημόσιο, θα καταγραφούν ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό, όπου θα προταχθούν οι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην «ουρά» για πρόσληψη στο Δημόσιο βρίσκονται περίπου 7.557 διοριστέοι όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Η διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους οργανισμούς, παρά το γεγονός ότι θα περικοπούν αισθητά οι οργανικές μονάδες μέχρι και 50%, αναμένεται να καταγράψουν την ανάγκη απασχόλησης στο Δημόσιο εξειδικευμένου προσωπικού με υψηλά προσόντα. Για τη λειτουργία του επιτελικού κράτους θα αξιοποιηθούν οι διοριστέοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, των οποίων οι διορισμοί θα προταχθούν σε σχέση με τους υπόλοιπους διοριστέους.

Παράλληλα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των ενστόλων από τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Στο επίκεντρο των μελλοντικών προσλήψεων θα τεθούν από το 2013 αρχικά οι διοριστέοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟ 2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΘEΣEIΣ
Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Ηλ. Διακυβέρνησης:
1
Υπ. Εσωτερικών
46
Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
19
Υπ. Μακεδονίας - Θράκης
13
Υπ. Εξωτερικών
28
Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
10
Υπ. Οικονομικών
577
Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
580
Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
1
Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
4
Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
7
Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
281
Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
273
Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου
12

ΕΘΝΟΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκδηλωση
Εκδήλωση «Τα παιδιά μιλούν για τα δικαιώματά τους» - Σήμερα, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 στα Τρίκαλα
Από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων
Εκδήλωση «Τα παιδιά μιλούν για τα δικαιώματά τους» - Σήμερα, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 στα Τρίκαλα
απθ
Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ: «Λοστοί, μολότοφ και επιθέσεις δεν έχουν θέση στην ακαδημαϊκή κοινότητα»
Σκληρή καταδίκη της βίας από τις Πρυτανικές Αρχές μετά τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο
Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ: «Λοστοί, μολότοφ και επιθέσεις δεν έχουν θέση στην ακαδημαϊκή κοινότητα»
κοτοπουλο
Συναγερμός για εισαγόμενα κοτόπουλα στη χώρα – Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε 8 στα 10 δείγματα
Έλεγχοι στην Ελλάδα αποκάλυψαν μολυσμένες παρτίδες από τη Βραζιλία – Ανησυχία για την ασφάλεια τροφίμων και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς
Συναγερμός για εισαγόμενα κοτόπουλα στη χώρα – Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε 8 στα 10 δείγματα