ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Η διαδικασία για την κάλυψη συνολικά 173 θέσεων διοικητών, αναπληρωτών διοικητών και υποδιοικητών σε νοσοκομεία και Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) του υπουργείου Υγείας

Eκδόθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων, που έλαβαν μέρος στη γραπτή ηλεκτρονική εξέταση για την κάλυψη των 152 θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και για την κάλυψη των 21 θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στο τί θα ακολουθήσει μετά την έκδοση της γραπτής ηλεκτρονικής εξέτασης για την κάλυψη συνολικά 173 θέσεις διοικητών, αναπληρωτών διοικητών και υποδιοικητών σε νοσοκομεία και Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) του υπουργείου Υγείας, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς υπομονή από τους υποψηφίους καθώς «ο έλεγχος των δικαιολογητικών είναι χρονοβόρος και η μοριοδότηση δύσκολο εγχείρημα αλλά πρέπει να φτάσουμε στο τέρμα».

Σημείωσε πως θα ελεγχθεί εάν οι 15 πρώτοι στη βαθμολογία της γραπτής δοκιμασίας σε κάθε θέση (δεν υπάρχει βάση) έχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, ενώ σε περίπτωση που  διαπιστωθεί ότι κάποιος δεν τα κατέχει θα ελέγχονται τα δικαιολογητικά του 16ου μέχρι να σχηματισθεί η 15άδα των επικρατέστερων ανά θέση. Έπειτα, τα 15 αυτά άτομα θα μοριοδοτηθούν με βάση τα τυπικά τους προσόντα (σπουδές και εμπειρία).

Έπειτα, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ τόνισε πως μετά από την παραπάνω διαδικασία, θα συσταθούν τριμελείς επιτροπές για την επιλογή διοικητών και αναπληρωτών νοσοκομείων, όπου θα μετέχουν οι νέοι υπεάρχες.

Η ανακοίνωση προέδρου του ΑΣΕΠ 

«Απεστάλησαν σήμερα Παρασκευή οι βαθμολογίες της γραπτής δοκιμασίας στους υποψηφίους για τις διοικήσεις των ΥΠΑ και των νοσοκομείων.

Η είδηση αυτή περιέχει τρεις «πρωτιές»:

Είναι ο πρώτος διαγωνισμός που αφορά στην επιλογή (ή καλύτερα προεπιλογή) υποψηφίων για υψηλές διοικητικές θέσεις στο δημόσιο. 

Αποτελεί την πρώτη διαγωνιστική διαδικασία που διεξήγε το ΑΣΕΠ με ηλεκτρονικό τρόπο και γι’ αυτό προετοιμάσθηκε, υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα. 

Είναι η πρώτη φορά που διαγωνισμός του ΑΣΕΠ είχε μόνο τεστ δεξιοτήτων («ψυχομετρικά τεστ») ενώ μέχρι τώρα εξετάζονταν μόνο γνώσεις ή (το 2023) γνώσεις και δεξιότητες. 

Η ενημέρωση των υποψηφίων για την επίδοσή τους δεν είναι το τέλος ούτε η αρχή του τέλους της διαδικασίας επιλογής τους. Είναι το τέλος της αρχής. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών είναι χρονοβόρος και η μοριοδότηση δύσκολο εγχείρημα αλλά πρέπει να φτάσουμε στο τέρμα.

Θυμίζω ότι σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με τον νόμο, θα προχωρήσει η διαδικασία για τους διοικητές και υποδιοικητές των ΥΠΕ. Οι 15 πρώτοι στη βαθμολογία της γραπτής δοκιμασίας σε κάθε θέση (δεν υπάρχει βάση) θα ελεγχθούν εάν έχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα. Εάν κάποιος δεν τα διαθέτει, θα ελέγχονται τα δικαιολογητικά του 16ου κ.ο.κ. μέχρι να σχηματισθεί η 15άδα των επικρατέστερων ανά θέση. Στη συνέχεια, θα μοριοδοτηθούν με βάση τα τυπικά τους προσόντα (σπουδές και εμπειρία), τα μόρια θα προστεθούν στη βαθμολογία και, με βάση το άθροισμα αυτό, οι 7 πρώτοι θα κληθούν για συνέντευξη προκειμένου να επιλεγούν οι 3 πρώτοι από τους οποίους θα είναι υποχρεωμένος ο αρμόδιος υπουργός να επιλέξει το πρόσωπο που θα διορίσει διοικητή (ή υποδιοικητή) ΥΠΕ.

Στη συνέχεια, θα συσταθούν οι 3μελείς επιτροπές για την επιλογή διοικητών και αναπληρωτών νοσοκομείων, όπου θα μετέχουν οι νέοι υπεάρχες. 

Και κάτι ακόμη για όσους υποψήφιους αναρωτιούνται: 

Το εάν μια επίδοση στον διαγωνισμό δίνει ή όχι ελπίδες στον υποψήφιο για να πάει στην επόμενη φάση είναι συνάρτηση α) της επίδοσης των άλλων 14 υποψηφίων που δήλωσαν  μια συγκεκριμένη θέση και β) των μορίων που θα συγκεντρώσει με βάση τα τυπικά του προσόντα και θα προστεθούν στην επίδοσή του στον διαγωνισμό. Και βέβαια προϋποθέτει ότι διαθέτει τα περιγραφόμενα στον νόμο τυπικά προσόντα.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής: είναι βέβαιο ότι κάθε νέα διαδικασία (και ιδιαίτερα μια τόσο καινοτόμα) κρίνεται αφού ολοκληρωθεί και εκ του αποτελέσματος. Όμως, σε αυτή τη φάση, οφείλουμε να κρατήσουμε το κέρδος από το κεκτημένο που δημιουργείται για το μέλλον, τόσο για τη θέσπιση κανόνων και διαδικασιών στο χαώδες τοπίο της τοποθέτησης διοικητών των φορέων όσο και για τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών του ΑΣΕΠ».

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ στο Δημόσιο ΑΕΙ, ΤΕΙ και ίσως με απολυτήριο Λυκείου με ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ σε 2 μήνες από τώρα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Tα εξεταζόμενα μαθήματα και όλη Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kriti
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
Δεν έγινε ποτέ ξανά στην Ευρώπη ένας άοπλος ή άθλια εξοπλισμένος λαός, να πολεμήσει άρτια εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στρατιώτες…
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
sxol_eksoterikou.jpg
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
H υπόθεση αυτή αφορά κοντά  στους 900 μαθητές- Ελληνόπουλα - Τι δήλωσε ο καθηγητής – ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Θωμάς Γκουδούλας
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού