ασεπ διαγωνισμος εξετάσεις
Πως να αποφύγετε την αρνητική βαθμολογία

Yπό την σκιά της αρνητικής βαθμολόγησης θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο 4 Μαρτίου, ο  πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Η αρνητική βαθμολογία, όπως ήδη έχει ενημερώσει το alfavita.gr, θα εφαρμοστεί μόνο στο μάθημα της Εξέτασης Γνώσεων και όχι στην εξέταση της «Δοκιμασίας Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του Διαγωνισμού (ΚΕΔ), θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση με συντελεστή (-0,20) στις εσφαλμένες απαντήσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα αφαιρείται από τη συνολική βαθμολογία το 20% του αντίστοιχου βαθμού που θα λαμβάνει η κάθε ορθή απάντηση. 

Κάθε πέντε λάθος απαντήσεις, λοιπόν, θα «κοστίζουν» στους υποψηφίους μία ολόκληρη μονάδα!

Υπάρχει τρόπος όμως να παραβλέψετε την αρνητική βαθμολόγηση; Η απάντηση, σύμφωνα με το εξειδικευμένο σαιτ εργασιακών θεμάτων proson.gr, είναι «Ναι».

Ο τρόπος για να παραβλέψετε την αρνητική βαθμολογία είναι να μην απαντήσετε καθόλου. Ειδικότερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του proson.gr, με αρνητική βαθμολογία θα «σημειώνονται» μόνο οι λάθος απαντήσεις.

Ως εκ τούτου οι ερωτήσεις που θα μείνουν αναπάντητες δεν θα επηρεαστούν από την αρνητική βαθμολόγηση, και θα μετρηθούν ως «μηδέν» στο συνολικό βαθμό των υποψήφιων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν κάποιος υποψήφιος δεν είναι σίγουρος για την απάντηση του μπορεί να μην σημειώσει κάτι στο απαντητικό του φύλλο και να «ρισκάρει» να χάσει 0,20 μονάδες από τη συνολική του βαθμολογία

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα, μία ώρα νωρίτερα από την έναρξη της εξέτασης, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος ταυτοποίησής τους και να βρίσκονται εντός της αίθουσας στην οποία θα εξετασθούν, 30 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της εξέτασης. Να σημειωθεί ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος στα Εξεταστικά Κέντρα στους υποψηφίους που θα προσέλθουν σε αυτά μετά την αποστολή των θεμάτων του κάθε μαθήματος.

Την ημέρα του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, το διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο παραστατικό της ταυτοπροσωπίας τους που φέρει επικυρωμένη φωτογραφία. Προσοχή!  Δεν είναι δυνατή η χρήση της «ψηφιακής ταυτότητας», δεδομένου ότι τα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα τόσο κατά την είσοδό τους στις αίθουσες εξετάσεων όσο και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτές, για λόγους διασφάλισης της αδιάβλητης διεξαγωγής της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν μαζί τους δύο στυλό διαρκείας του ίδιου χρώματος (μπλε ή μαύρο), καθώς και νερό ή αναψυκτικό. Δεν επιτρέπεται η χρήση γομολάστιχας ή διορθωτικού (μπλάνκο), καθώς και η χρήση υπολογιστικών μηχανών.

Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας με το εκτός της αίθουσας περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια παραμονής των υποψηφίων στις αίθουσες εξετάσεων τα κινητά τηλέφωνα και τα έξυπνα ρολόγια (smartwatches) πρέπει να είναι απενεργοποιημένα και τοποθετημένα στο πάτωμα, δίπλα στο κάθισμα του κατόχου τους.

Επίσης βιβλία, σημειώσεις και τυχόν άλλα βοηθήματα που μπορεί να έχουν οι υποψήφιοι, θα είναι τοποθετημένα κλειστά, στο πάτωμα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης.

Πώς θα δίνονται οι απαντήσεις

Υπενθυμίζουμε ότι ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Ημερομηνία διεξαγωγήςΏρα προσέλευσης Ώρα έναρξηςΕξεταζόμενα ΜαθήματαΔιάρκεια εξέτασης
Σάββατο 4/03/20238:00 π.μ.9:00 π.μ.Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας2 ώρες & 45’
Σάββατο 4/03/20232:30 μ.μ.3:30 μ.μ.Εξέταση Γνώσεων2 ώρες & 30’

Στους υποψηφίους θα δοθεί ένα Απαντητικό Φύλλο ανά εξεταζόμενο μάθημα, στο οποίο οι επιτηρητές θα επικολλήσουν την ειδική αυτοκόλλητη ετικέτα με τον γραμμικό κωδικό (barcode) στο αντίστοιχο πλαίσιο. Οι υποψήφιοι πρέπει να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων που αναγράφονται στο επάνω τμήμα της (ονοματεπώνυμο κ.λπ.) και στη συνέχεια να υπογράψουν στον προβλεπόμενο χώρο πάνω από την ετικέτα, φροντίζοντας η υπογραφή τους να μη βγει έξω από το πλαίσιο και αλλοιώσει τον γραμμικό κωδικό.

Ο χρόνος έναρξης της εξέτασης σε κάθε αίθουσα αρχίζει μόλις ολοκληρωθεί η διανομή των θεμάτων στους υποψηφίους. Δεν επιτρέπεται η αποχώρηση υποψηφίου από την αίθουσα της εξέτασης πριν από την παρέλευση μιας ώρας από την έναρξη της εξέτασης κάθε μαθήματος.

Οι υποψήφιοι, πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα, είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στον επιτηρητή ή στον υπεύθυνο της αίθουσας το Απαντητικό Φύλλο μαζί με το λοιπό έντυπο υλικό που θα τους έχει διανεμηθεί (θέματα, οδηγίες κ.λπ.) και να υπογράψουν στην «Κατάσταση Παρόντων-Απόντων».

Πώς θα βρείτε το εξεταστικό σας κέντρο

Τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα εξεταστούν, οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ εισάγοντας ένα από τα ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ή ταυτότητα.

Δείτε εδώ

Το ΑΣΕΠ επισημαίνει ότι αιτήματα υποψηφίων για αλλαγές εξεταστικών κέντρων δεν γίνονται δεκτά. Επισημαίνεται ότι αιτήματα υποψηφίων για αλλαγές εξεταστικών κέντρων δεν γίνονται δεκτά.

Νέο ΦΕΚ καθορίζει τον τρόπο διορισμού των επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ - Ποια πιστοποίηση είναι υποχρεωτική

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επηρεάσει άμεσα και τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που θα κληθούν να δηλώσουν συμμετοχή, σε δεύτερο χρόνο, σε προκηρύξεις του δημοσίου, προκειμένου να διοριστούν. 

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι ΠΕ και ΤΕ, που συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων, (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ ΑΜΕΣΑ

Στις προκηρύξεις για Π.Ε. και Τ.Ε. η Πιστοποίηση Αγγλικών οι οποίες θα βγουν και από τις οποίες θα διορισθούν οι επιτυχόντες χρειάζεται και Πιστοποίηση Αγγλικών όπου δίνει 90 μόρια.

Η πιο εύκολη και γρήγορη online Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα παρέχεται από τη GoLearn

Προλάβετε να πάρετε τα 90 μόρια για τις προκηρύξεις ΕΔΩ

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΔΩΡΕΑΝ το 1ο Τεστ προσομοίωσης για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων με υψηλές αμοιβές; Όλοι μπορούν!

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: ΑΛΛΑΞΕ Η ΥΛΗ - Αποκτήστε την εδώ μαζί με ασκήσεις και λύσεις

ΝΕΟ! Εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών με εξ αποστάσεως πρόγραμμα ΑΜΕΣΑ (μόρια 2ης ξένης γλώσσας)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα