ΑΣΕΠ προσλήψεις εκπαιδευτικών
Νέες κατευθύνσεις του ΑΣΕΠ για τους όρους και το περιεχόμενο του νέου Πανελλήνιου Διαγωνισμού που έχει ανακοινωθεί για τον Μάρτιο του 2023

Με μία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου κάνει τα «αποκαλυπτήρια» του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που αναμένεται το Μάρτιο του 2023.

Ο κ. Παπαϊωάννου, σε χθεσινή του ομιλία  σε ημερίδα της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του νέου συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο και τις προκλήσεις που θέτει η υλοποίηση του γραπτού διαγωνισμού με το νέο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του προέδρου του ΑΣΕΠ, στον γραπτό διαγωνισμό, οι υποψήφιοι θα καλούνται να αποδείξουν όχι μόνο γενικές γνώσεις αλλά και θα δοκιμάζονται και ως προς άλλες βασικές δεξιότητες (γλωσσικές, αριθμητικές, εργασιακή αποτελεσματικότητα με βάση υποθετικά σενάρια εργασιακής καθημερινότητας) που χρειάζεται να έχουν οι μελλοντικοί δημόσιοι λειτουργοί.

Ο ίδιος σχολίασε ακόμα ότι, «το ζητούμενο είναι η δυνατότητα του εργαζομένου, εν προκειμένω του δημοσίου υπαλλήλου, να δίνει λύσεις σε καινούργια προβλήματα που ούτε καν είχε φαντασθεί την εποχή που σπούδαζε στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο, να συνεργάζεται αρμονικά με τους συναδέλφους του σε ένα χώρο εργασίας και να διαθέτει τον κατάλληλο συνδυασμό ένταξης σε μια ιεραρχία αλλά και ανάληψης δημιουργικών πρωτοβουλιών.  Δεν είναι εύκολο εγχείρημα αλλά αν δεν κάνουμε την αρχή δεν θα μάθουμε ποτέ εάν θα τα καταφέρουμε».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr το ΑΣΕΠ συζητάει δυο εναλλακτικές σε σχέση με τον Πανελλήνιο διαγωνισμό.

Η μία είναι να βγουν οι θέσεις εργασίας για τις οποίες υπάρχει ανάγκη διορισμών και μετά να γίνει ο Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός. Στην περίπτωση αυτή θα προκηρυχθούν περίπου 3-3.500 θέσεις και θα κληθούν οι υποψήφιοι (κυρίως πτυχιούχοι οικονομικών σχολών, σχολών διοίκησης επιχειρήσεων, σχολών πληροφορικής, Νομικών σπουδών κλπ) να πάρουν μέρος στο γραπτό διαγωνισμό για να καταλάβουν τις παραπάνω θέσεις.

Η δεύτερη εναλλακτική είναι να μην προκηρυχθούν συγκεκριμένες θέσεις αλλά να κληθούν όσοι ενδιαφέρονται και έχουν τα ζητούμενα πτυχία να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό και ανάλογα τα μόρια που θα συγκεντρώσουν από τη βαθμολογία τους να δημιουργηθεί μια δεξαμενή από την οποία η Πολιτεία θα προσλαμβάνει με τη σειρά το έτος 2023 και το 2024.

Άμεσα το ΑΣΕΠ θα αποφασίσει καθώς τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου πρέπει να ανακοινωθούν η σχετική Προκήρυξη.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του προγραμματισμού των μόνιμων προσλήψεων για το 2023, ανέφερε πως ο διετής πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2023. 

Η ανάρτηση του κ. Παπαϊωάννου:

Ποια είναι η πρώτη επιλογή στην Ελλάδα για προετοιμασία για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ 

Το κορυφαίο πρόγραμμα προετοιμασίας αυτή την στιγμή που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως βασύγχρονα για σωστή προετοιμασία και θετικό αποτέλεσμα στον γραπτό διαγωνισμό, ξεκινάει κάθε Δευτέρα από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό GoLearn

Το πρόγραμμα σας προετοιμάζει στις ενότητες:

- αριθμητικός συλλογισμός
- γλωσσικός συλλογισμός

- εργασιακή αποτελεσματικότητα
- γενική θεωρία

Έχει διάρκεια 300 ώρες (3 μήνες) για να προλάβετε τις εξετάσεις με σωστή προετοιμασία - Αυτή τη στιγμή υπάρχει έκπτωση 50%!

Δείτε περισσότερα εδώ και ενταχθείτε στο τμήμα

Υπενθυμίζουμε ότι χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του προγραμματισμού των μόνιμων προσλήψεων για το 2023, ανέφερε πως ο διετής πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2023. Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο το Proson, ο διαγωνισμός, αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα, στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου του 2022.

ΑΣΕΠ

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Tα εξεταζόμενα μαθήματα και όλη Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.jpg
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα
«Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα».
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα