Thumbnail

 

Facebook και Yahoo! ετοιμάζονται να ενώσουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους; Καθόλου απίθανο δε φαίνεται ένα τέτοιο σενάριο.
 
Η CEO της Yahoo! Μαρίσα Μάγερ κι η Γενική Διευθύντρια του Facebook, Σέριλ Σάντμπουργκ, βρίσκονται σε συζητήσεις, προκειμένου να βρουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι δύο εταιρείες να συνεργαστούν ουσιαστικά και να κατακτήσουν το Διαδίκτυο. Ο κύριος άξονας της συνεργασίας τους θα είναι η λειτουργία της αναζήτησης στο Διαδίκτυο.
 
Από τη μία πλευρά η Yahoo! θα μπορέσει να βοηθήσει το Facebook να φτιάξει σωστά τις λειτουργίες αναζήτησης που σχεδιάζει , μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν ο Ζούκερμπεργκ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει ένα μοναδικό τρόπο για να απαντάει τις ερωτήσεις των χρηστών του.
 
Από την άλλη πλευρά, το Facebook θα μπορέσει να προσφέρει σε αυτή τον τεράστιο αριθμό του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών του για να μπορέσει αυτή με τη σειρά της να «χτυπήσει» την κυριαρχία της Google.
 
Βέβαια, μια συμμαχία ανάμεσα στη Yahoo! και το Facebook είναι πολύ πιθανό να τινάξει στον αέρα την υπάρχουσα συνεργασία της πρώτης με τη Microsoft, σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματα του Bing τροφοδοτούνται από τη βάση δεδομένων της Yahoo.
 
Άτομα από το περιβάλλον της Yahoo! χαρακτηρίζουν τη συνεργασία προβληματική κι αποδίδουν την ευθύνη στη Microsoft που δεν μπόρεσε να φτιάξει ένα δυνατό εργαλείο για να «χτυπήσουν» την κυριαρχία της Google.
 
Επιμέλεια: Νικόλας Εμμανουήλ
 
e-go.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Μητρόπουλος για συντάξεις και ασφάλιση
Αλέξης Μητρόπουλος: 1.144.000 ασφαλισμένοι οδηγούνται σε σύνταξη 800€ μεικτά!
Τεκμαρτή φορολόγηση και κατ’ έτος αύξηση των εισφορών έχουν εκτινάξει τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ στα 51,3 δις €
Αλέξης Μητρόπουλος: 1.144.000 ασφαλισμένοι οδηγούνται σε σύνταξη 800€ μεικτά!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Λεχαινά: Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από κατάποση χλωρίνης – Συνελήφθη ο παππούς
Σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού – Κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Λεχαινά: Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από κατάποση χλωρίνης – Συνελήφθη ο παππούς
υμνασίου και Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαριας
Ικαρία: Διαγωνισμός για την αποκατάσταση φθορών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου
Εντοπίστηκαν τοπικές φθορές και βλάβες μετά από προσεισμικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα
Ικαρία: Διαγωνισμός για την αποκατάσταση φθορών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου