Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα όνειρα που βλέπουμε
Τι σημαίνουν και πότε τα βλέπουμε

Κάθε βράδυ, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ονειρεύονται. Συχνά αυτό που ονειρευόμαστε μοιάζει σαν ένα συνονθύλευμα των γεγονότων της ημέρας. Μερικές φορές όμως, τα όνειρα έχουν ένα μήνυμα, μια ώθηση από το υποσυνείδητό μας για να δώσουμε προσοχή σε κάτι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα όνειρα μπορούν να μας προειδοποιήσουν για πιθανά προβλήματα υγείας, να δώσουν λύσεις σε προβλήματα και να προειδοποιήσουν όταν κάνουμε λάθη στη ζωή. Μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε και να μας επαναφέρουν σε ισορροπία όταν αισθανόμαστε αναστατωμένοι.

Θεωρείται ότι όλοι ονειρεύονται από τρεις έως έξι φορές τη νύχτα. Αν δυσκολεύεστε να τα θυμηθείτε, η αύξηση της πρόσληψης λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός ή το σκουμπρί μπορεί να σας βοηθήσει. Αυτό οφείλεται στη γνωστική ενισχυτική λειτουργία των ωμέγα-3, σύμφωνα με μια μελέτη στο International Journal of Dream Research.

Τι πραγματικά σημαίνουν τα 7 πιο συχνά όνειρα

Οι ειδικοί λοιπόν εξηγούν πώς να αποκωδικοποιήσετε τα όνειρά σας και μοιράζονται τις συμβουλές τους για να φέρετε τα κρυμμένα μηνύματά τους στην καθημερινότητα.

1. Απώλεια δοντιών

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά κοινό όνειρο παγκοσμίως. Είναι ένα όνειρο φόβου, και γενικά ένας προβληματισμός για τη μετάβαση από το ένα στάδιο της ζωής στο άλλο. Το νόημα για εσάς προσωπικά μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο σε σχέση με τη ζωή σας. Μπορεί να μετακομίζετε σπίτι, να αλλάζετε δουλειά ή να χωρίζετε.

2. Σας κυνηγούν

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε όνειρα όπου βλέπουμε να μας κυνηγάει κάποιος ή κάτι. Δείχνει ότι φοβόμαστε ή τρέχουμε μακριά από μια πτυχή του εαυτού μας, μια κατάσταση ή ένα πρόβλημα.

3. Πετάτε

Ο Φρόιντ πίστευε ότι τα όνειρα για το πέταγμα συμβόλιζαν το σεξ, ενώ ο Γιουνγκ ένιωθε ότι αντιπροσώπευε βαθιές αλλαγές στη ζωή. Μια άλλη άποψη είναι ότι το πέταγμα στα όνειρα σχετίζεται με την αύξηση της αυτοπεποίθησης και της ελευθερίας. Τα όνειρα στα οποία πετάτε σχετίζονται συχνά με την επιθυμία να ξεφύγετε από τους πρακτικούς σας περιορισμούς.

4. Είστε γυμνοί

Κάθε όνειρο στο οποίο είστε γυμνοί ή αισθάνεστε εκτεθειμένοι πηγάζει από τον αρχέγονο φόβο ότι χρειαζόμαστε καταφύγιο για να επιβιώσουμε. Υποδηλώνει ότι αισθάνεστε ευάλωτοι, υπερβολικά εκτεθειμένοι ή απροετοίμαστοι. Αλλά θυμηθείτε, οι περισσότεροι φόβοι βασίζονται σε ιδέες, όχι στην πραγματικότητα.

5. Θάνατος

Τα όνειρα για θάνατο είναι εξαιρετικά κοινά και δεν σημαίνουν ότι πρόκειται να πεθάνετε. Αυτά τα όνειρα αφορούν τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση. Τα όνειρα θανάτου υπογραμμίζουν ότι πρέπει να απαλλαγείτε από αυτό που δεν σας εξυπηρετεί πλέον. Κάποια πτυχή του εαυτού σας, ίσως μια σχέση, κατάσταση ή συμπεριφορά, πρέπει να «πεθάνει» για να προχωρήσετε.

6. Ταξιδεύετε

Τα όνειρα για ένα ταξίδι ή μεταφορά αφορούν το ταξίδι σας στη ζωή. Ο τύπος μεταφοράς αποκαλύπτει πώς προχωράτε σε αυτήν. Για παράδειγμα, ένα λεωφορείο που σταματά και ξεκινά θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η ζωή σας σταματά και ξεκινά, ενώ ένα γρήγορο σπορ αυτοκίνητο μπορεί να δείχνει ότι προχωράτε πολύ γρήγορα χωρίς να το σκέφτεστε.

7. Βρίσκεστε σε αεροπλάνο που συντρίβεται

Εάν βλέπετε αυτό το όνειρο, θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση ότι πρέπει να αποφύγετε μια οδυνηρή κατάσταση στην ζωή σας.

Πηγή: oloygeia

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bullying
Δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού αύριο στο Σύνταγμα
Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο...
Δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού αύριο στο Σύνταγμα
amfitheatro-aei-foitites1
ΑΠΘ - ΕΚΠΑ: Να παραμείνει ως προϋπόθεση εγγραφής των αλλοδαπών φοιτητών η πιστοποιημένη γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας
«Το πιστοποιητικό γλωσσικής επάρκειας εξάλλου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή σε πανεπιστήμια διεθνώς και χωρίς αυτό δεν καθίσταται...
ΑΠΘ - ΕΚΠΑ: Να παραμείνει ως προϋπόθεση εγγραφής των αλλοδαπών φοιτητών η πιστοποιημένη γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση στους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Εισέβαλαν για "ενισχύσεις" στο κτίριο, ομάδα ατόμων - με καλυμμένα πρόσωπα και μη - ανάμεσα στα οποία ταυτοποιήθηκαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση στους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια