Αθήνα - ρατσιστική επίθεση: Διασωληνώθηκε ο μαθητής που μαχαιρώθηκε – Φέρει βαρύ τραύμα στον πνεύμονα

Επιστήμη 0

Γιατί νιώθουμε πεινασμένοι μετά την κατανάλωση αλκοόλ;

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύνηθες φαινόμενο η επιδρομή σε καντίνες και λοιπά ταχυφαγεία μετά από μια νύχτα με πολύ αλκοόλ και επιτέλους ξέρουμε γιατί συμβαίνει!

Μια νέα επιστημονική μελέτη δείχνει ότι το αλκοόλ δημιουργεί στον εγκέφαλο ένα αίσθημα πείνας, ενεργοποιώντας έτσι τα εγκεφαλικά σήματα που λένε στο σώμα ότι πρέπει να φάει περισσότερο.

Βέβαια τα σχετικά πειράματα έγιναν σε ποντίκια, όμως οι ερευνητές εκτιμούν ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους ανθρώπους.

Αυτό πιθανώς εξηγεί γιατί συχνά οι άνθρωποι τρώνε περισσότερο όταν «κατεβάζουν» μερικά ποτηράκια. Η όρεξή τους ανοίγει, επειδή ο εγκέφαλος δίνει τη σχετική εντολή, μετά από «προτροπή» του αλκοόλ.

Όταν οι επιστήμονες μπλόκαραν με ένα φάρμακο τους σχετικούς νευρώνες του εγκεφάλου, τα ποντίκια που είχαν πιει αλκοόλ δεν πεινούσαν πια τόσο. Ας ελπίσουμε να κυκλοφορήσει σύντομα ένα τέτοιο φάρμακο και για εμάς, για να γλιτώσουμε τις άπειρες θερμίδες που παίρνουμε από τα μεταμεσονύκτια γεύματα λόγω μέθης!

Πηγή: onmed.gr

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Κραυγή αγωνίας από πολλούς Διευθυντές Σχολείων

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα 41χρονης μπλόγκερ πριν πεθάνει από καρκίνο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

επιστήμη