ιεπ
Στις επιμορφωτικές συναντήσεις θα συμμετάσχουν αποκλειστικά εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν προσληφθεί κατά το σχολικό έτος 2023-2024 για τις Τάξεις Υποδοχής (ΤΥ) και τις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ)

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και τη UNICEF πραγματοποιεί δύο (2) «Δράσεις επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών Τάξεων Υποδοχής και Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων» την Τρίτη 19 και την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και ώρες 15:00-18:00.

Στις επιμορφωτικές συναντήσεις θα συμμετάσχουν αποκλειστικά εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν προσληφθεί κατά το σχολικό έτος 2023-2024 για τις Τάξεις Υποδοχής (ΤΥ) και τις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Στις συναντήσεις θα συζητηθούν:
α) το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των ΤΥ και των ΔΥΕΠ,
β) το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό για την εκπαίδευση των μαθητών/τριών προσφύγων,
γ) καλές πρακτικές και μεθοδολογίες εκπαίδευσης μαθητών/τριών με προσφυγικό υπόβαθρο,
δ) τρόποι συνεργασίας με τους/τις Συντονιστές/τριες Εκπαίδευσης Προσφύγων και των Συμβούλων Εκπαίδευσης που είναι υπεύθυνοι/ες για τα σχολεία που λειτουργούν οι δομές αυτές και
ε) οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι/ες εκπαιδευτικοί κατά την εκπαιδευτική διαδικασία για τις οποίες θα προταθούν καλές πρακτικές διαχείρισης προς όφελος των μαθητών/τριών προσφύγων. Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν ακολουθώντας την εξ αποστάσεως μεθοδολογία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας teams του IEΠ.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:00 έως και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:00. Αναλυτικές πληροφορίες για την εγγραφή και τη δήλωση συμμετοχής των εν λόγω εκπαιδευτικών και την παρακολούθηση των δράσεων περιλαμβάνονται στην πρόσκληση.

Οι επιμορφωτικές δράσεις, μετά την ολοκλήρωσή τους, θα είναι διαθέσιμες για παρακολούθηση από κάθε ενδιαφερόμενο μέσω του καναλιού youtube του ΙΕΠ. Ο σχετικός σύνδεσμος θα κοινοποιηθεί μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ και Δελτίου Τύπου.

Πρόσκληση

Πρόγραμμα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρητη
«Κοινωνικές και Ψυχολογικές Προεκτάσεις των εξετάσεων»: Εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς
Την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα Καστελλάκη, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου
«Κοινωνικές και Ψυχολογικές Προεκτάσεις των εξετάσεων»: Εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς